25n
25N
25N

L’Institut Valencià de Cultura subvencionarà bona part del XVI Festival Cortoons Gandia

La Junta de Govern Local ratifica el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’IVC, mitjançant el qual l’administració autonòmica aportarà 20.000 € per a l’organització del festival, que se celebrarà del 7 al 10 maig, a diferents escenaris de la ciutat.

L’Institut Valencià de Cultura subvencionarà bona part del XVI Festival Cortoons Gandia
24/02/2020 -

Com cada dilluns, aquest matí han comparegut davant els mitjans de comunicació els co-portaveus del Govern, el vicealcalde, Josep Alandete i el Tinent d’Alcalde, José Manuel Prieto, per tal d’informar dels assumptes més rellevants tractats a la Junta de Govern.

Així, en primer lloc, Prieto ha recordat que la Delegació de Govern ha ampliat del termini de sol·licitud d’ajudes als damnificats per la tempesta “Glòria” fins al 2 de març pròxim. Per tal d’informar i ajudar amb els tràmits, es va habilitar una oficina a la planta baixa de l’Ajuntament.

D’altra banda, la Junta de Govern local ha ratificat la proposta del departament d’Escena Urbana i Política Festiva de signar un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Institut Valencià de Cultura, per a l’organització de la XVI Edició del festival Cotoons Gandia (la cinquena que es celebrarà a la nostra ciutat). D’aquesta manera, l’IVC subvencionarà gran part del cost del festival, que tindrà lloc del 7 al 10 de maig, amb una aportació de 20.000 €.

També, a proposta del departament de Serveis Bàsics i Qualitat Urbana, s’ha ratificat el finançament ordinari per al trienni 2017-2019 de les instal·lacions de sanejament de depuració del municipi de Gandia. Tal com s’ha fet en altres exercicis, se sol·licita a l’empresa EPSAR que es faça càrrec del cost del tractament de l’aigua residual per part de la depuradora, per valor de 224.000 €, corresponent al 2019.

Per la seua banda, Alandete ha informat de la dació de compte de l’adjudicació del contracte de serveis consistents en la redacció del projecte i direcció de les obres del Palau de Justícia de Gandia a la UTE Remedios Fernández-Carrión García, Javier García-Fernández-Carrión, per 487.025 € (IVA inclòs).

La mercantil guanyadora haurà de presentar el projecte en 90 dies des de la signatura, en els pròxims 15 dies, del contracte. A partir d’eixe moment, s’iniciarà el procés de licitació de l’adjudicació de les obres, que començarien abans que finalitze el 2020. “L’actuació és important perquè, a més de dotar-nos d’uns serveis de qualitat i millorar les condicions laborals dels treballadors, cosirà la trama urbana entre Santa Anna i la resta de la ciutat, contribuirà a crear una ciutat amable, compacta…”.

Cal recordar que, igual que amb el Pla Edificant, de construcció i millora de tots els centres educatius públics de la ciutat, l’Ajuntament té delegades les competències de l’obra per part de la Conselleria de Justícia. “Ja hem quedat aquest dimecres amb l’equip redactor per tal d’incorporar al projecte l’informe d’inundabilitat i evitar qualsevol retard en les obres”, ha explicat el Vicealcalde. Des de l’estiu passat hi ha contacte directe amb l’administració autonòmica per tal que el projecte final responga a les necessitats reals. “De fet, 3 tècnics de la Conselleria de Justícia han estat assessorant les 3 empreses que es van presentar al concurs”, ha afegit Prieto.

El futur Palau de Justícia es construirà al districte de Santa Anna sobre una parcel·la de 4.287 m2. La superfície construïda aproximada serà de 12.700 m2, distribuïts en quatre plantes sobre rasant i soterrani. El pressupost estimat d’execució de les obres és de 16.800.000 €, finançats al 100 per cert per la Conselleria de Justícia a través d’un pla plurianual 2020-2022. El nou espai acollirà els serveis de l’actual edifici dels jutjats i altres, com ara la Fiscalia, que es troben distribuïts en diferents immobles. La previsió és que estiga construït abans de 2023.

Pel que fa als usos de l’actual edifici dels Jutjats, Prieto ha recordat que la intenció del govern és que hi haja un pla B enllestit abans de realitzar el trasllat. “Estem en contacte amb la direcció general de Patrimoni de la Generalitat, que és la titular de l’edifici, per veure si tenen alguna proposta d’ús que siga compatible amb la voluntat del govern local”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 6 =

escalante
escalante
Informacion coronavirus