caixa popular

L'Institut Valencià de Cultura ofereix el cicle formatiu ʻConeixements del negoci musical' i posa en marxa el Catàleg de Música Valenciana

El cicle formatiu, impartit per experts de la indústria, tindrà cinc sessions, és gratuït i se celebrarà a la seu de l’IVC de la plaça de Viriat

L'Institut Valencià de Cultura ofereix el cicle formatiu ʻConeixements del negoci musical' i posa en marxa el Catàleg de Música Valenciana
27/03/2018 -

L’Institut Valencià de Cultura ofereix a partir del pròxim 19 d’abril, un necessari i interessant cicle formatiu, ʻConeixements bàsics del negoci musical’, un complet curs impartit per reconeguts professionals de la indústria musical i per professors experts de la Universitat de València. El cicle és gratuït i es farà des d’abril fins juliol, a la seu de l’Institut Valencià de Cultura, a la plaça de Viriat de València.

L’objectiu d’aquest cicle és posar a disposició dels assistents els coneixements i capacitats en àrees fonamentals com ara màrqueting, comunicació, posicionaments i monetització d’obres musicals en internet o gestió fiscal i laboral de las professions de la música. Tot això amb el propòsit de dotar els participants dels coneixements bàsics del funcionament de la indústria de la música, així com de les eines necessàries per a fer-se presents en un negoci tan canviant.

Si qualsevol indústria en general es troba en constant procés de canvi, la musical, ara com ara, més que cap altra. Després de l’ocàs del negoci discogràfic tradicional i la revolució digital, tant els grans com els menuts agents del sector es troben encara en un moment clau d’adaptació. Artistes, agències de management, segells discogràfics, estratègies de màrqueting… tots necessiten formar-se o seguir renovant els seus coneixements en un terreny que no para d’evolucionar.

El programa formatiu constarà de cinc sessions i se centrarà en els temes següents: Màrqueting i comunicació; Posicionament i monetització de les obres en internet; Internacionalització; Règim fiscal de les professions de la música i Règim jurídic laboral dels artistes.

El primer bloc, sobre Màrqueting i Comunicació, serà impartit per Pablo Rodríguez, ʻmanaging director’ de BMG Spain & Portugal, dijous 19 d’abril. El segon, sobre Posicionament i monetització de les obres d’art en internet, serà impartit per Javier Icazuriaga, director general de Zuria Producciones el 3 de maig.

El següent bloc sobre el procés d’Internacionalització, característiques i factors clau, el farà Marcos García, consultor Internacional Music Business el 7 de juny de 18:00 a 20:00 hores. La quarta sessió serà el 5 de juliol i tractarà sobre el règim fiscal de les professions de la música, i serà impartit per Francisco Higón, professor titular del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València.

Tancarà el cicle el 12 de juliol Juan Antonio Altés, professor titular del Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València, que tractarà el règim jurídic i laboral dels artistes

Catàleg de música valenciana

D’altra banda, des de la web de l’Institut els músics interessats poden inscriure’s per a formar part d’una sèrie de catàlegs que l’IVC portarà a diferents tipus de fires i trobades musicals per tal de promocionar i donar a conéixer als músics valencians en altres àmbits.

El catàleg de música valenciana inclourà propostes que es puguen interpretar en la temporada 2018/19 que l’IVC portarà a diferents fires musicals. Cada agrupació o solista pot presentar fins tres projectes diferents i cal fer la presentació de manera atractiva. La data límit de recepció de propostes és el 22 d’abril.

Els músics han d’omplir un formulari en la ʻlanding page’ https://goo.gl/forms/6JVTZUE8bG1PYtx63 i a partir d’ací es maquetaran i se seleccionaran els que han de ser presents en cada catàleg especialitzat que, després, seran difosos en festivals, fires i trobades musicals de tot tipus, per reforçar i ampliar el coneixement del treball dels músics valencians.

En el web, els músics han d’informar del seu nom, si escau el títol de l’espectacle, fer-hi una breu descripció del projecte i assenyalar en quin dels catàlegs volen aparéixer: ʻMúsica pop amplificada’ (pop, rock, hip-hop); ʻJazz’; ʻMúsica antiga i/o barroca’; ʻMúsica contemporània’; ʻAltres músiques cultes o Música tradicional’. A més han d’informar sobre els seus membres i aportar-hi una fotografia i un enllaç de vídeo.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − quatre =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris