caixa popular

Universitaris visiten les instal·lacions del Cicle Integral de l'Aigua

Universitaris visiten les instal·lacions del Cicle Integral de l'Aigua
09/06/2017 -

Un grup d’alumnes de l’assignatura “Xarxes de Sanejament” del Màster Universitari en Enginyeria Hidràulica i Medi ambient de la Universitat Politècnica de València, encapçalats pels professors Juan Marco i Ignacio Andrés Doménech, van realitzar una visita tècnica a una part de les instal·lacions electromecàniques de l’Ajuntament del Cicle Integral de l’Aigua. En concret, van estar en la Sala de Telecomandament i Telecontrol situada en la Central Operativa de Sanejament, en el dipòsit de tempestes d’Eugènia Viñes i en l’estació de bombaments d’aigües pluvials de Marcos Sopena.

Els tècnics municipals del Cicle Integral de l’Aigua els van explicar, amb detall, com es realitza i funciona la gestió de les instal·lacions de sanejament des de la Central de Telecontrol, així com el comportament d’aquesta xarxa de la ciutat, tant en temps sec, com en època de grans pluges.

D’altra banda, també van visitar el depòsit de tempestes situat en el carrer Eugènia Viñes, el qual té capacitat per a albergar 20.476,5 m3 d’aigua de pluja. L’objectiu d’aquest depòsit és evitar l’abocament a la platja, i així minimitzar possibles danys mediambientals produïts pels residus arrossegats en la primera llavada dels carrers a l’inici de les pluges.

Els alumnes van rebre també explicacions sobre el funcionament de l’estació elevadora de Marcos Sopena, complementària de l’anterior, que permet evacuar fins a 15 m3/s d’aigua pluvial en cas d’extrema necessitat.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats