caixa popular

Instal·lació d'un ascensor a l'Escola Oficial d'Idiomes

Instal·lació d'un ascensor a l'Escola Oficial d'Idiomes
10/04/2018 -

Les obres per fer accessible l’Escola Oficial d’Idiomes de Quart de Poblet amb la instal·lació d’un ascensor s’iniciaran a la fi d’abril, després d’anys de reivindicació per part de l’Ajuntament, que han estat per fi ateses per l’actual Conselleria d’Educació. La data prevista per al començament dels treballs és el 23 d’abril, encara que podria sofrir alguna lleugera variació, ja que estan pendents d’una sèrie de tràmits de comprovació de la seguretat de la instal·lació.

L’alcaldessa, Carmen Martínez, ha recordat que, malgrat no ser competència municipal, “arribem fins i tot a elaborar una proposta per fer accessible l’entrada a l’escola i eliminar altres barreres a l’interior, amb l’objectiu d’agilitar la resolució del problema, però mai vam obtenir una resposta favorable de la Generalitat del Pàg. Afortunadament, les coses han canviat i el treball realitzat conjuntament des de l’àmbit tècnic i polític per part de l’actual Conselleria d’Educació i de l’Ajuntament ha donat els seus fruits, alguna cosa molt important per a nosaltres perquè suposa acabar amb una de les poques barreres arquitectòniques que queden en el municipi. Agraïm la sensibilitat mostrada per l’actual Consell i l’actitud de lleialtat institucional”.

Finalment, el projecte dissenyat per la Conselleria suposa col·locar un ascensor exterior que donarà accés al primer i al segon pis. Com explica la regidora, Cristina Mora, “les obres es faran en diferents fases, amb algunes intermitències per garantir el desenvolupament de les activitats pròpies de l’Escola Oficial d’Idiomes en una època, a més, d’exàmens. Des de l’Ajuntament hem realitzat una labor de coordinació perquè els treballs es compatibilitzen amb el desenvolupament de l’activitat curricular i també dels
serveis de la Piscina d’Estiu, ja que l’ascensor ocuparà el buit existent entre la terrassa i l’accés al magatzem del restaurant”.

La llum al final del túnel per acabar amb la injustícia que suposa el fet que les persones amb mobilitat reduïda i diversitat funcional física no puguen accedir a l’Escola Oficial d’Idiomes a través de l’única escala existent, es va començar a veure a mitjan 2016 quan el conseller Vicent Marzá es va comprometre en Les Corts a revertir la situació. Des d’aquest moment, els contactes entre els departaments municipals d’Educació i Urbanisme, i la Direcció general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, responsable de les actuacions en aquesta matèria, es van intensificar per trobar la solució més eficaç i eficient.

A més, l’Escola té previst realitzar un bany accessible, que complementarà aquesta intervenció.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC