caixa popular

Les inspeccions de la central de Cofrents van fallar abans dels incidents

Ecologistes en Acció i Tanquem Cofrents duran a terme reivindicacions en els pròxims dies per l’última incidència

Les inspeccions de la central de Cofrents van fallar abans dels incidents
22/02/2018 -

Les revisions van fallar. Ho va admetre dilluns passat el director de la Central Nuclear de Cofrents, Tomás Lozano, en seu parlamentària. I aqueixa fallada va permetre que diversos caragols isqueren llançats mentre es posava en marxa la central el 31 d’octubre, després de mes i mig d’aturada per a recarregar el combustible.

Aquest incident va ser qualificat pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN) com una “anomalia” de nivell 1 de 7, dins de l’Escala Internacional de Successos Nuclears (INES). Però va poder haver-se evitat de no haver sigut per la fallada en la inspecció de la vàlvula del sistema de refrigeració.

El 6 de desembre va tornar a connectar-se la central, però tan sols un mes després, el 5 de gener, va tindre lloc una nova incidència a causa que dues de les juntes de les barres de control patien “un lleuger goteig”, en paraules del director, que aleshores van atribuir a que algunes rosques estaven “fluixes” i que van mantenir les instal·lacions una setmana sense funcionar.

 

Ara, de nou les juntes “no estan perfectament segellades” i la central de Cofrents està paralitzada durant una setmana per a realitzar les labors de manteniment pertinents. I a causa dels reiterats problemes que està donant aquest sistema, Lozano va assegurar que es canviaran totes les juntes per si hi haguera un possible error de fabricació.

Són 10 els successos notificables que van ocórrer en 2017 i ja van dos en el que portem d’any. Tanmateix, el director de la central, gestionada per Iberdrola, assegura que és “absolutament segura” perquè tots els indicadors de funcionament de 2017 van estar “en verd”.

En aqueix sentit, va voler recordar que les instal·lacions “no tenen res que veure” amb les quals hi havia quan es va obrir, i que des de 2008, Iberdrola ha invertit “450 milions d’euros a modernitzar les seues instal·lacions”.

Les peticions de tancament

Amb tot, les associacions Ecologistes en Acció i Tanquem Cofrents, juntament amb el Moviment Ibèric Antinuclear (MIA), estan en peus de guerra per a demanar que es desmantelle la central, la llicència de funcionament de la qual atorgada pel Govern d’Espanya finalitza en març de 2021. Per això, aquesta setmana hi ha preparats dos actes per les plataformes: enfront de la seu d’Iberdrola en el centre comercial Aqua de València, i en les Carnestoltes de Russafa, en la qual es presentaran disfressats de taüts per a reivindicar el tancament de les instal·lacions.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − cinc =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris