La innovació social, peça clau en el desenvolupament de les ‘ciutats del futur’

Guardar

innovacion-social
innovacion-social

Carlo Ratti, fundador i director del Senseable City Lab del MIT, ha sigut l'encarregat d'impartir la ponència de clausura de l'III Fòrum Internacional d'Innovació Social. L'arquitecte i enginyer italià ha assenyalat durant la seua conferència diferents canvis urbans que, a través de les noves tecnologies, poden convertir a les grans urbs en espais habitables i sostenibles, partint d'iniciatives fruit de la innovació i l'emprenedoria social.

Segons Ratti, combinant les dades obtingudes amb les noves tecnologies amb valors humans, no solament canviaria l'estètica de les nostres ciutats sinó la forma que tenim de viure-les. L'enginyer ha posat com a exemple que, compartint vehicles entre persones que realitzen el mateix viatge, es podria reduir el nombre de cotxes en les nostres ciutats en un 80% el que no solament suposaria una disminució considerable de la contaminació urbana sinó que permetria readaptar espais i donar-li nous usos, la qual cosa canviaria per complet l'actual model urbà. Les ciutats del futur seran més innovadores, més assenyades, més respectuoses amb el medi ambient i més habitables.

Després de la ponència del director del Senseable City Lab del MIT (Institut Tecnològic de Massachusetts) han clausurat l'esdeveniment la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, la Presidenta de la Xarxa EAPN de la Comunitat Valenciana, Lola Fernández, la Directora de l'Institut Valencià de l'Edificació, Begoña Serrano, i la sotsdirectora general d'Economia Social de la Generalitat Valenciana, Mª José Ortolá.

La segona jornada de l'III Fòrum d'Innovació Social ha comptat amb les mini ponències d'experts en aquesta matèria com Javier Albarrasí, Batec Mobility, Shopia Looney que han dissertat sobre innovació social i Tics, diversitat funcional i escalabilitat, respectivament.

A més, ha tingut lloc l'espai de debat "El poble pregunta" sobre qüestions com el consum, el canvi de model econòmic, l'economia del ben comú i la redistribució de la riquesa, en el qual han participat Mª Luisa Martínez Parany, de REVES, María Amic, de l'Associació Valenciana de l'Economia del Ben Comú, José Lindo, ambaixador de B Corp, Emili Villaescusa, President de la Confederació de Cooperatives de la CV i Cristina Ramón, Vocal de la Coordinadora Valenciana de ONGDs.

Destacats