Súper Abuelos en el Mundo (S.A.M) llança una plataforma per a posar en contacte a persones jubilades i pensionistes amb particulars, empreses i organitzacions amb les quals col·laborar professionalment i obtindre ingressos extra. Ho fan a través de treballs per compte propi, en els quals poden oferir la seua experiència i coneixements, complint amb els requisits necessaris perquè les seues pensions no es vegen afectades.
Per a això, la startup els ofereix assessorament i assistència personalitzada en diferents àmbits -com a legal, tecnològic, financer i fiscal- i facilita la connexió entre totes dues parts, tant a través de canals en línia com amb esdeveniments, tallers i altres activitats de caràcter presencial.
"Hi ha moltes persones jubilades amb pensions molt baixes i un gran talent que s'està perdent, però ningú compta amb elles. Amb aquesta iniciativa, volem donar-los visibilitat, posar en valor la seua experiència i coneixements, sense que les seues pensions es vegen afectades. Resolem, d'una forma innovadora, l'autosuficiència econòmica, així com els possibles problemes d'autoestima derivats de la ‘desconnexió’ que solen patir les persones pensionistes", detalla Pepe García, fundador de Súper Abuelos.
La startup, accelerada en la sisena edició de programes de Col·lab, en el centre d'innovació Las Naves, acaba d'activar la seua plataforma online i celebrarà el primer de les seues trobades presencials el pròxim 21 d'octubre. Les persones, empreses i altres organitzacions interessades a participar, poden unir-se a la xarxa de Súper Avis a través de la seua web (https://www.superabuelosenelmundo.com/).
Aliances i sinergies
"Participar en el programa de Pre-Acceleració de Col·lab ens ha permés validar la idea. Comptem amb el suport d'un gran elenc de professionals, que s'impliquen moltíssim amb les iniciatives emprenedores, a més de treballar al costat d'unes altres startups amb les quals sorgeixen interessants sinergies", destaca García.
El germen de S.A.M. està en la pròpia experiència de Pepe García després de la seua jubilació, en 2021. Durant la seua trajectòria laboral, l'emprenedor va posar en marxa empreses en diferents àrees, com a telecomunicacions, importació i cuina saludable a domicili.
L'equip de la startup el completen Mireia Viader, docent especialitzada en coordinació, acompanyament i orientació psicopedagògica per a persones amb discapacitat intel·lectual, i Ana Blasco, docent en ceràmica artística en escoles superiors d'art i disseny de la Comunitat -actualment, exerceix com a professora de ceràmica en un col·legi d'educació especial a Cheste.
La iniciativa ha captat l'interés d'altres organitzacions. Pepe García va exposar el seu projecte el passat cap de setmana en el congrés que va reunir més de mig miler d'alumnes de l'IPP, a Madrid. L'emprenedor va titular la seua ponència 'L'actitud no té edat'.
7a convocatòria de l'acceleradora
Col·lab té obert el termini de presentació de candidatures de persones i equips interessats a participar en els seus programes d'acceleració en la seua setena edició, que se celebrarà de novembre de 2022 a maig de 2023. La recepció de propostes està oberta fins al 20 d'octubre, a través de la seua web (www.lasnaves.com/col·lab/).
L'acceleradora cerca 15 startups enfocades en la cerca i desenvolupament de solucions als reptes plantejats per la Missió Climàtica València, que té com a objectiu que la ciutat siga neutra en emissions en 2030. S'han definit 39 àrees d'actuació prioritària en les quals hauran de centrar-se les propostes de les persones o equips emprenedors.
Missions València 2030
El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones.
Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, un país o tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.
Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.