Coincidint amb el Dia Mundial de l'Alimentació, el diumenge 16 d'octubre Las Naves celebra Disco Sopa, la festa dedicada al reaprofitament alimentari. Serà la segona jornada del I Festival Sostenible, una iniciativa de Missió Climàtica València 2030, que es reparteix en 3 dates i es va estrenar al setembre.
L'activitat començarà a les 11h amb un taller participatiu de cuina amb DJ que acompanyarà la xef Cristina Ruiz, especialitzada en producte local i alimentació sostenible. L'objectiu: cuinar una recepta amb verdures descartades portades directament de La Tira de Comptar de Mercavalència en un ambient col·laboratiu i festiu amb música de Miguelitos DJ.
Després del taller, Cristina Ruiz oferirà una xarrada a la sala Polivalent sobre malbaratament alimentari i com traure el màxim profit als aliments. Parlarà sobre l'alimentació conscient i el consum sostenible que respecta els cicles naturals del nostre entorn, com a eines per combatre el sistema alimentari predominant, que fomenta el consum impulsiu i afavoreix les grans superfícies. Tot, per quedar-nos amb la noció de qualitat, allunyada dels canons i calibres, i més alineada amb les qualitats nutricionals i organolèptiques.
Finalment, tancarà la jornada l'actuació musical de Jordana B., pseudònim de l'artista María Solá Oteyza, amb el seu pop guitarrer de lletres poètiques. D'estil inclassificable, Jordana B. es presenta com a intèrpret abans que músic: el xou està assegurat amb la seua posada en escena.
El I Festival Sostenible són unes jornades disteses repartides en tres matins de cap de setmana (17 de setembre, 16 d'octubre i 12 de novembre) per donar a conéixer l'ecologia, els valors de la sostenibilitat i la innovació, amb l'objectiu de sensibilitzar en modes de vida sostenibles i innovadors. L'entrada és amb accés lliure.
Missions València 2030
El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança reuneix tot l'ecosistema de la innovació sense excloure ningú, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixent.
Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l'objectiu de convertir València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió "ciutats intel·ligents i climàticament neutres".