innovació

Comedida, la startup que dissenya, cuina i envia a domicili menús saludables

Aquesta empresa facilita seguir una dieta equilibrada dissenyada per nutricionistes, amb productes de temporada i de proximitat, envasats en pots retornables i repartits en bicimensajería

1 minut

Una dona cuinant

"Menjar sa és simple", és la màxima que defensa Comedida, la startup valenciana que dissenya, cuina i envia a domicili menús saludables per a tota la setmana. Uns menús elaborats per professionals de la nutrició, amb productes de temporada i de proximitat, envasats en pots de cristall retornables i repartits en bicimensajería. Un impacte positiu en l'entorn a tots els nivells, 360º.

Comedida, en fase de scale-up, ha sigut seleccionada per a afermar el seu creixement en les iniciatives emprenedores dels programes d'acceleració de la setena edició de Col·lab, en el centre d'innovació Les Naus, de l'Ajuntament de València

Andrea Antúnez és nutricionista i directora de l'empresa, que va començar en 2019. La startup va sorgir en la seua pròpia consulta, després de molts anys escoltant dels seus pacients les dificultats per a seguir una dieta sana. "Un de les meues primeres obstinacions era donar-los moltes idees, receptes i trucs per a seguir dietes fàcils d'elaborar i atractives", explica la fundadora de Comedida. 

Amb el temps, va decidir passar a l'acció per a facilitar aquesta missió, i va muntar un obrador per a enviar receptes sanes a domicili. "D'aquesta forma, ja no tenen excusa per a menjar sa i ric", afirma la nutricionista. "En Comedida equilibrem menús i canviem el receptari cada setmana. Els clients només han de donar l'aprovat final, per si volen canviar alguna cosa. Però no han d'estar pensant en què trien cada setmana, com ho organitzen, ho elaboren...",  remarca Antúnez.

A més, aqueix compromís amb la salut de les persones devia anar acompanyat amb el respecte a l'entorn, per la qual cosa l'empresa treballa amb producte de temporada i de proximitat, i ha implantat el sistema de tornada d'envasos en tarros de cristall, así com el repartiment amb bicicleta. "Minimitzem a 0 punt els residus com les emissions de C02", apunta la directora de Comedida.

Al costat del seu menú setmanal, que pot contractar-se en el seu web, la startup ha dissenyat una APP amb consells i receptes senzilles per a completar-ho de forma equilibrada i fàcil. Així mateix, Comedida ha impulsat menús alternatius, com el "menú Keto", basat en la dieta cetogénica, "ideal per a portar un estil de vida antiinflamatorio, per a pèrdua de greix i per a certes intoleràncies i malalties autoinmunes tan esteses últimament", afirma la nutricionista. 

En aquests moments, al costat de Col·lab, l'empresa aferma el seu creixement treballant a diversificar els seus serveis amb noves línies de menús i l'oferta d'un "rebost saludable", on vendre productes complementaris. 

La fundadora de Comedida afirma estar satisfeta pels resultats actuals de l'empresa i per la seua participació en Col·lab, l'acceleradora de les Naus: "és el moment de fer un pas més, amb tot el que aprenguem en el programa scale-up. Estic molt agraïda a Col·lab i sé que estic en el lloc i en el moment perfectes".

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l'estratègia d'innovació Missions València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l'espai públic, i l'alimentació saludable.

Etiquetes: