Accesscity treballa al costat d'Ajuntaments en el disseny de rutes accessibles i segures amb perspectiva de gènere

Guardar

ACCESSCITY
ACCESSCITY

Accesscity aplica la seua metodologia d'avaluació i diagnòstic de l'accessibilitat universal en entorns urbans al disseny de rutes amb perspectiva de gènere. L'objectiu d'aquesta línia d'actuació de la startup és definir els recorreguts més accessibles, inclusius i segurs per a totes les persones, amb especial atenció a xiquetes i dones de tots els perfils. L'empresa treballa ja en aquesta mena d'iniciatives al costat d'una desena de municipis de la Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa, en la majoria dels casos, com a part de les accions vinculades al Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere del Govern d'Espanya, i està tancant nous projectes.

Accesscity, que participa en la sisena edició dels programes de l'acceleradora pública de projectes amb triple impacte Col·lab, ha desenvolupat una eina tecnològica de recollida i anàlisi de dades reals 'in situ', "que permet definir les millors solucions en funció de cada cas concret", detalla la seua fundadora Virginia Real.

Aqueixa part d'anàlisi i diagnòstic tècnic es completa amb metodologies de participació ciutadana i codisseny. En elles, s'implica associacions, col·lectius i persones voluntàries, que recorren les rutes, tant durant el dia com en horari nocturn, i aporten les seues sensacions, impressions i suggeriments. Un exemple, és la ruta nocturna que transcorre des de l'Avinguda Plaça de Bous fins al barri de Les Colònies definit per a l'Ajuntament de Torrijos (Toledo).

L'emprenedora explica que "en la valoració de l'itinerari més recomanable, es tenen en compte factors com la il·luminació, desnivells de voreres, la presència de paviment pode-tàctil per a persones invidents o la no existència d'elements urbans que dificulten el pas o la visibilitat, entre altres, per a aconseguir espais confortables i assegurances per a totes les persones, amb discapacitat i sense. Hem de desvincular el concepte d'accessibilitat de la discapacitat, perquè inclou en el 100% de la població, independentment de les seues circumstàncies personals".

L'startup ha estés, també, l'aplicació de la seua tecnologia a entorns o espais temporals, com els vinculats a festivitats i esdeveniments. Una de les primeres experiències ha sigut el disseny de l'itinerari i la senyalística accessible per a la festa de les fogueres de Sant Vicent del Raspeig (Alacant). Una proposta que s'emportarà a altres festivitats de la Comunitat Valenciana en els pròxims mesos.

Accesscity està treballant, a més, en projectes en col·laboració amb altres startups de Col·lab. "La interacció i l'intercanvi amb altres persones emprenedores i amb les mentores de l'acceleradora ens ha obert noves perspectives i oportunitats. Hem pogut definir i desenvolupar la nostra estratègia d'empresa, amb el suport d'experts en diferents matèries clau", subratlla Real.

7a convocatòria de l'acceleradora

Col·lab ha obert el termini de presentació de candidatures de persones i equips interessats a participar en els seus programes d'acceleració en la seua setena edició, que se celebrarà de novembre de 2022 a maig de 2023. La recepció de propostes està oberta fins al 20 d'octubre, a través de la web de Col·lab (www.lasnaves.com/col·lab/).

L'acceleradora cerca 15 startups enfocades en la cerca i desenvolupament de solucions als reptes plantejats per la Missió Climàtica València, que té com a objectiu que la ciutat siga neutra en emissions en 2030. S'han definit 39 àrees d'actuació prioritària en les quals hauran de centrar-se les propostes de les persones o equips emprenedors.

Missions València 2030

El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió "ciutats intel·ligents i climàticament neutres".

Arxivat a:

Destacats