25n
Orgull
Orgull

Un quilòmetre nou de carril bici ampliarà la calçada ciclista de Manises

Un quilòmetre nou de carril bici ampliarà la calçada ciclista de Manises
03/09/2019 -

L’Ajuntament de Manises ha iniciat les obres del carril bici que anirà des del carrer Esports fins a la plaça Dos de Maig; un projecte finançat pel pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de la Diputació de València amb una quantia de 213.962’63 euros (IVA inclós). Aquest carril bici tindrà una longitud de 1060 metres, distribuïts entre el carrer Ceramista Alfons Blat (800 metres) i el carrer Pintor Pinazo (260 metres).

Aquesta fase del projecte, la finalització del qual està prevista en els pròxims tres mesos, consisteix en la connexió del barri Sant Francesc amb el carrer Molí de la Llum a través d’un carril bici de dos metres d’ample, tal com marca la normativa vigent. La iniciativa independitzarà de l’ús del carril bici les zones per als vianants, i també donarà prioritat a aquestos. A més, s’aprofitaran les obres, per a millorar els accessos al CEIP Enric Valor i per a dotar d’una accessibilitat universal els passos de vianants de la zona.

Aquest nou carril bidireccional, exclusivament per a bicicletes i separat del trànsit motoritzat, augmentarà la seguretat dels ciclistes. També s’enllaçarà amb els ciclocarrers ja existents, impulsats durant la legislatura passada per la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Manises. Aquests carrers, d’un sentit només, donen prioritat al ciclista enfront de qualsevol mena de vehicle amb l’objectiu de rescatar part de l’espai públic i implantar altres formes de desplaçament més sostenible com la bicicleta.

D’altra banda, durant els últims mesos s’ha reforçat la protecció del desplaçament a peu dins del municipi amb senyals lluminosos d’advertiment de pas de vianants en zones de màxima afluència, la creació de camins escolars segurs i l’ampliació de voreres del carrer Doctor Gargallo.

Segons la regidora de Mobilitat Urbana Sostenible, Carmen Moreno, i el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manises, Rafael Mercader: «l’objectiu d’aquestes iniciatives i millores és fer de Manises una ciutat més amable, sostenible i respectuosa amb el medi ambient».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 9 =