25n
Orgull
Orgull

El curs escolar 2018-2019 arranca el dilluns 10 al País Valencià

Arxiu E.P

El curs escolar 2018-2019 arranca el dilluns 10 al País Valencià
02/09/2018 -

El curs escolar 2018-2019 arrancarà dilluns que ve 10 de setembre en la majoria de comunitats autònomes: aqueix dia els xiquets i xiquetes tornaran a classe a Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Castella-la Manxa, Castella i Lleó i País Valencià. El dimarts 11 serà el torn de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, mentre el dimecres 12 tornaran a les aules els alumnes de Balears, Catalunya, Extremadura i Galícia.

La Regió de Múrcia no solament és la comunitat on abans comença el curs. També és en la qual pot acabar més tard: els centres poden fer-ho entre el 21 i el 28 de juny de 2019. Per contra, el curs acabarà a Astúries el 19 de juny, abans que en la resta de comunitats, que han fixat el començament de les vacances del pròxim estiu entre el 20 i el 21 de juny.

Aquest dimarts, 4 de setembre, els xiquets de Cehegín (Múrcia), de 15.000 habitants, comencen les seues classes. La tornada a l’escola en aquesta localitat és la més primerenca de tota Espanya, avançant-se més d’una setmana al retorn a les aules en altres comunitats autònomes, que posterguen l’inici de les classes d’Infantil i Primària fins al dia 12, com a Balears, Catalunya, Extremadura o Galícia.

Múrcia és la comunitat que més ha avançat l’inici del curs escolar, i ho fa amb una particularitat: les classes poden començar entre el 4 al 10 de setembre, sent cada municipi el que decideix quin dia torna a sonar el timbre en els seus col·legis.

D’aquesta manera, els consells escolars dels centres educatius de cada municipi murcià tenen autonomia per a ajustar, respectant el mínim de dies lectius establits, quan comença i acaba el curs en funció dels festius de cada localitat.

Aqueix és el motiu pel qual Cehegín serà el primer municipi espanyol on comence el curs: avancen la volta al col·le perquè les seues festes patronals se celebren la segona setmana de setembre, com explica a Europa Press la seua regidora d’Educació, Meravelles Fernández: “La volta al col·le sempre ha coincidit amb l’inici de les festes patronals, per la qual cosa ací, de manera tradicional, encara que hagen començat les classes, ningú anava al col·legi fins al dia 15”.

Davant aquesta situació, el municipi murcià, on hi ha sis col·legis, ha decidit enguany avançar al màxim l’inici del curs per a guanyar dies no lectius i col·locar-los en la setmana de les festes patronals. Així, els 1.300 xiquets i xiquetes escolaritzats de Cehegín compensaran la primerenca volta al col·le amb una setmana de vacances gens més començar el curs.

Després de Cehegín, el dimecres 5 de setembre començarà el curs en altres tres municipis murcians que també s’avancen a la resta d’Espanya: Albudeite, Alcantarilla i Campos del Río. La majoria de localitats de Múrcia han escollit el divendres 10 per a començar les classes.

El curs 2018-2019 arrancarà en altres quatre comunitats autònomes durant aquesta primera setmana de setembre. A Navarra, els col·legis també tenen autonomia per a escollir el dia de la tornada a l’escola entre el 6 i el 10 de setembre. A La Rioja, el curs començarà el dijous 6 de setembre en tots els centres d’Infantil i Primària, mentre que a Euskadi, Cantàbria i Comunitat de Madrid serà el divendres 7 de setembre.

ESO, BATXILLERAT I FP, MÉS TARD

La tornada escolar s’anticipa en la majoria de les comunitats autònomes al començament de les classes en els instituts: solament a País Basc (7 de setembre), País Valencià (10 de setembre) i Balears (12 de setembre) coincideix l’inici del curs de tots els nivells educatius preuniversitaris.

A Ceuta i Melilla també coincideixen les dates de tots els nivells (11 de setembre) excepte la Formació Professional, que arrancarà una setmana més tard. En la resta de regions, els alumnes d’Infantil i Primària començaran abans que els majors d‘ESO i Batxillerat.

La diferència de l’inici de curs en col·legis i instituts pot ser d’amb prou faenes un dia, com a La Rioja (7 de setembre) o Extremadura (13 de setembre els alumnes de Batxillerat), dos dies com a Canàries (12 de setembre) o Catalunya (14 de setembre), tres dies com en Comunitat de Madrid (10 de setembre), fins i tot d’una setmana, que és el temps que intervé a Cantàbria (14 de setembre) i Andalusia (17 de setembre).

DIFERENTS VACANCES

A més, les vacances de Nadal i Setmana Santa presenten diferències entre comunitats autònomes. En tota Espanya, les de Nadal començaran el 22 de desembre a excepció d’Aragó (que s’avança un dia) i finalitzaran entre el 6 i el 7 de gener, depenent de cada regió.

Més diferents són les dates de Setmana Santa. Castella i Lleó serà la primera comunitat a gaudir d’aquestes vacances, des del 12 d’abril. En moltes unes altres començaran el 13 d’abril (Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Castella-la Manxa, Catalunya, Ceuta, Galícia, Comunitat de Madrid i Regió de Múrcia), a Extremadura el 15 d’abril i en la resta (Balears, Cantàbria, La Rioja, Navarra, País Valencià i País Basc) es retarden fins al 18 d’aqueix mateix mes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + disset =