25n
25N
25N

Més de 40 escolars valencians pregunten al Govern del Rialto des de "Preguntes des de la meua finestra”

Joan Ribó i Maite Ibáñez responen les preguntes i posen en valor la “importància” dels més xicotets i les més xicotetes en “la construcció de la nova València”

Més de 40 escolars valencians pregunten al Govern del Rialto des de "Preguntes des de la meua finestra”
19/05/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora d’Educació, Maite Ibáñez, han respost hui telemàticament a les preguntes que els han formulat més de 40 escolars de la ciutat de València sobre la situació actual, sota la iniciativa “Preguntes des de la meua finestra”. Un projecte promogut per la regidoria d’Educació i en el qual participen 25 centres educatius amb la finalitat de “reflexionar sobre la participació infantil en les millores de València”. La volta a les classes, l’ampliació de les voreres, així com l’obertura d’espais com a platges i piscines han sigut alguns dels temes més consultats.

Els i les escolars seleccionats, prop de mig centenar, han enviat les seues preguntes a través de vídeos curts per a suggerir, proposar o preguntar sobre les diferents qüestions que els afecten en el dia a dia, i, especialment, per l’actual situació de crisi sanitària a causa de la COVID-19. Les preguntes, que han estat respostes per l’alcalde de València Joan Ribó, i per la regidora d’Educació Maite Ibáñez, han girat entorn de la volta a les classes, l’obertura dels diferents espais com a platges i piscines, les mesures de prevenció en els seus centres escolars, l’ampliació de les voreres, les mesures sanitàries o com serà la volta a la nova normalitat, entre altres temes.

Els centres escolars que han participat són el C.E.I.P López Rosat, La Fonteta, l’Associació AICO, i els col·legis municipals Fernando dels Rius, Benimaclet i Santiago Grisolía. La proposta, organitzada per la Secció de Projectes Educatius de la regidoria d’Educació, perseguix analitzar “les possibles millores del barri o del centre educatiu, plantejades totes elles des de la mirada de la infància”. En els últims quatre anys, els centres han participat en el programa “Democràcia Participativa”, on una de les seues activitats principals és la celebració del Ple Infantil.

L’alcalde de València ha mostrat la seua “satisfacció” per una jornada que considera “fonamental” ja que “és molt important conèixer la vostra opinió”. Així mateix, ha destacat la “disciplina” que els xiquets i les xiquetes han tingut durant el confinament a causa del decret d’Estat d’Alarma Nacional perquè “sabem que no ha estat gens fàcil no veure als vostres familiars i amics”. Ribó ha fet referència a la Comissió de Reconstrucció de València per a ressaltar que es busca “preguntar a la gent com volen que siga la ciutat després del coronavirus” i “conèixer també les vostres opinions, preguntes, interessos, perquè la ciutat ha de ser de tots, sobretot vostra”.

Per la seua part, la regidora d’Educació ha recordat que “València pertany a la xarxa de Ciutats Educadores, una xarxa internacional que busca la participació dels xiquets i les xiquetes. En el cas de València el desenvolupem sobretot a través del Ple Infantil”. Ibáñez ha posat en valor que “en temps de “confinament era molt important escoltar als xiquets i les xiquetes”, per la qual cosa ha agraït la seua col·laboració “perquè puguem construir entre tots esta nova fase millor i millorar el govern de la ciutat” així com “per haver-vos portat tan bé estos dies”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 10 =