Notable increment en els pressupostos de les comissions per a les Falles 2019

Notable increment en els pressupostos de les comissions per a les Falles 2019
21/09/2018 -

Després que l’Assemblea de Presidents i Presidentes ratificara el mes de juny passat la nova proposta de classificació consensuada per Junta Central Fallera (JCF) amb tots els agents festius i els artistes, les comissions falleres han presentat els contractes per al pròxim any. Finalitzat aquest procés, el regidor de Cultura Festiva a l’Ajuntament de València i president de JCF, Pere Fuset, ha donat a conéixer l’increment notable produït als pressupostos de les comissions per a les falles que es plantaran en 2019.

En total les 382 comissions de JCF –si es ratifica una de nova creació– hi destinaran 7.673.949 € en els treballs dels artistes, el que suposa un increment del 7,96% respecte a l’exercici passat. Les dades signifiquen el major increment interanual en una dècada després d’anys de grans disminucions en els pressupostos destinats a les falles -que en alguns anys arribaren a ser superiors al 12%- i la tímida recuperació confirmada l’any passat amb el 2% d’increment.

Fuset ha valorat «l’augment notable», que considera «una magnífica notícia per als amants de la festa i molt especialment per als artistes» i ha destacat que «cal aplaudir l’esforç dels fallers i falleres per demostrar el #VolemFalla amb un gran increment dels recursos per a l’element central de la festa».

El president de JCF ha recordat que aquesta pujada «arriba després d’un increment considerable a les falles municipals amb què l’Ajuntament predica amb l’exemple» i, sobretot, «gràcies al fet que totes les parts hem estat capaces de consensuar noves regles de classificació que ja en 2018 han suposat un al·licient per a la major flexibilitat a l’hora de triar la secció on competir, amb un augment dels premis i també d’uns nous mínims més coherents amb la importància dels cadafals fallers». En aquest sentit, Fuset ha celebrat també que «les comissions s’han esforçat i totes podran optar al concurs després de consensuar la necessitat d’incrementar els mínims d’inversió en falla».

Cal recordar que la proposta aprovada en juny -treballada per JCF amb els seus delegats, les agrupacions falleres, les federacions i els gremis d’artistes- triplicava els mínims introduïts l’exercici anterior, arribant als 1.800 € a les falles grans i els 600 € en les infantils, així com implicava una major inversió per optar a la secció especial. Una aposta «debatuda però que s’ha demostrat efectiva».

Fuset s’ha mostrat «àmpliament satisfet per un esforç col·lectiu que dóna fruits» i ha agraït novament el treball als components de JCF, de les agrupacions, federacions i gremis d’artistes implicats en la nova classificació, «així com a l’espenta del moviment transversal ‘Volem Falla’».

En total, les comissions apujaran en 2019 els seus pressupostos per a les falles grans fins als 5.784.591,88 euros, un 7,5% més que en 2018, mentre que a les falles infantils l’augment és encara major, ja que tindran un pressupost global d’1.889.357,26 euros, el que suposa un increment del 9,38% respecte al pressupost de l’exercici 2018.

L’augment en els pressupostos de les comissions «suposarà també un increment equivalent en les subvencions municipals a les comissions i a l’art faller», ha confirmat Fuset. Així, l’Ajuntament de València subvencionarà novament a les comissions de la ciutat amb un 25% del total del cost dels cadafals. Aquesta aportació municipal se suma a unes altres ajudes, com les destinades a il·luminació artística, els aniversaris o les de més recent creació orientades a la promoció de les bandes de música o la del Pla Germanor per millorar la convivència agrupant actes.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =

sagunt a escena 2019
turismo salou