25n
25N
25N

S'incrementen les bonificacions de l'IBI que es veurà afectat per la revisió del cadastre

S'incrementen les bonificacions de l'IBI que es veurà afectat per la revisió del cadastre
13/09/2019 -

La Junta de Govern ha aprovat hui la modificació de les Ordenances Fiscals per a 2020, que afecta tant als impostos com a les taxes, i incrementa alguns d’estos tributs que, tal com ha ressaltat el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, “portaven congelats des de 2010, com és el cas de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE)”. Pel que respecta a l’IBI (Impost sobre Béns immobles), l’edil ha aclarit que l’Ajuntament manté com fins ara el tipus de gravamen per als usos residencials i habitatge ordinari “i que l’actualització, un increment del 3%, ve determinada per la disposició governamental per a aquelles ciutats que porten més de 10 anys sense actualitzar els valors cadastrals, que en el cas de València porten 20 anys sense revisió”.

Si bé, ha ressaltat el regidor, l’Ajuntament ha augmentat les bonificacions per a reduir la quota dels rebuts de l’IBI. Així, per exemple, es contemplen estos beneficis per a aquelles sales d’actuacions d’audiovisuals i d’arts escèniques, que poden comptar amb una bonificació de fins al 60% en el cas de portar 30 anys d’activitat ininterrompuda, o que un 20% de la seua programació, sempre que esta incloga un mínim de 16 espectacles, es realitce en valencià.

També comptaran amb bonificació els propietaris d’aquells immobles que utilitcen energies renovables, als qui se’ls aplicarà la màxima bonificació que permet la llei, del 95%, i aquells establiments històrics, catalogats com a emblemàtics, que també tindran esta bonificació del 95%.

Pel que respecta a l’actualització de l’IBI, l’Ajuntament també ha realitzat un ajust en els tipus dels Béns de Característiques Especials i Usos Diferenciats per a grans valors cadastrals, per a aconseguir la quota tributària mitjana de les ciutats espanyoles de més de 500.000 habitants.

D’altra banda, es manté congelat l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i qualsevol taxa derivada d’una llicència d’obra, únicament es modifica el mòdul bàsic d’execució de l’edificació d’acord amb el que s’estableix per l’Institut Valencià de l’Habitatge.

Així mateix, l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, conegut com a impost de circulació, també s’ajusta a l’alça amb el mateix criteri d’aconseguir la mitjana de les grans ciutats, a excepció dels vehicles no contaminants als quals se’ls aplicarà les bonificacions màximes previstes legalment.

El mateix criteri s’ha utilitzat per a l’actualització de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), que afecta aquelles empreses amb una facturació superior a un milió d’euros. “Amb tot, tal com ha aclarit el regidor, esta càrrega impositiva és inferior a la d’altres grans ciutats com Zaragoza i Sevilla”.

Pel que fa a les ordenances que regulen taxes, Ramón Vilar ha destacat que la principal modificació afecta a la de clavegueram, “que registrarà un increment de 1,2 euros mensuals per a finançar les obres de manteniment i rehabilitació de clavegueram i col·lectors”.

MAJORS SERVICIS

Segons ha explicat Ramón Vilar, la contribució que fa la ciutadania per a costejar els servicis públics, “es destinarà per a abordar els increments necessaris per a prestacions muncipales de tota índole com a neteja, jardineria i poda, manteniment de voreres i via pública, enllumenat, etc.” Així com per a finançar “les molt necessàries incorporacions de nous agents de Policia Local i Bombers, que requereixen de major dotació i equipament, i augmentar, en general, el capítol destinat a personal”.

La modificació de les Ordenances Fiscals s’ha aprovat hui de forma provisional, ja que estes seran objecte de la tramitació habitual: han de ser tractades en la Comissió d’Hisenda i en el Ple, on s’aprovaran provisionalment. Seguidament, s’obrirà un període perquè les persones o entitats que ho desitgen puguen presentar al·legacions a estes; i amb posterioritat, i després d’este període d’exposició pública, al desembre s’aprovaran definitivament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =