25n
25N
25N

Un incendi amenaça a la Marjal dels Moros a Sagunt

L’incendi ha obligat a desallotjar els veïns dels habitatges més propers

Un incendi amenaça a la Marjal dels Moros a Sagunt
04/01/2018 -

Un incendi està afectant l’espai de la Marjal dels Moros a Sagunt. L’inici de les flames s’ha registrat al migdia entorn de les 12:35 hores on s’han desplaçat inicialment quatre mitjans aeris, unitats terrestres, BUP i BFP Sagunt, 2 unitats de bombers forestals, un avió i un helicòpter de GVA juntament amb 4 brigades de Divalterra.

Consorci Provincial de Bombers

Consorci Provincial de Bombers

L’espai de la Marjal dels Moros de Sagunt és un espai d’alt valor ecològic i dels entorns únics de la nostra Comunitat. L’incendi ha obligat a desallotjar a veïns i veïnes de les zones més properes de les comarques de l’Horta Nord i Camp de Morvedre.

Les fortes ratxes de vent que han arribat fins als 30 Km/h han complicat les labors de control de l’incendi. Segons ens apunten fonts del Consorci Provincial de Bombers, en aquests moments l’incendi evoluciona favorablement i no perilla cap estructura ni habitatge de la zona.

El Centre de Coordinació d’Emergències ha establit el nivell 1 del pla especial d’alerta d’incendis i a la zona s’han dirigit tots els mitjans aeris de la província de València i també un equip de Castelló. Per a les tasques d’extinció de l’incendi s’estan trobant sobretot amb vent de ponent i fortes ratxes de vent. De fet AEMET ha apuntat que es poden esperar ratxes de fins a 50 km/h.

Consorci Provincial de Bombers

La Generalitat Valenciana ha decretat el nivell de preemergència per risc alt d’incendis a l’interior de Castelló i de València. En aquests moments se segueix treballant per a controlar aquest incendi en la Marjal dels Moros en el terme entre Sagunt i Puçol.

De moment els veïns desallotjats segueixen sense tornar als seus habitatges fins a controlar el focus de l’incendi. A les 20.12 hores l’incendi està estabilitzat. Un bomber ha patit una xicoteta úlcera en un ull però ja s’ha pogut reincoporar a les labors d’extinció. Des del Consorci Provincial ens envien aquests dos vídeos de l’incendi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 8 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa