caixa popular

Tello reivindica la figura de Blasco Ibáñez en la inauguració del Congrés de Cases Museu

Tello reivindica la figura de Blasco Ibáñez en la inauguració del Congrés de Cases Museu
25/10/2017 -

La regidora de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha inaugurat el 14é Congrés Nacional i 4t Congrés Ibèric de l’Associació de Cases Museu i Fundació d’Escriptors. El Museu de la Ciutat ha acollit l’acte d’obertura d’un congrés que se celebrarà a la nostra ciutat durant els pròxims tres dies i que compta amb la participació de 23 directors de Cases Museu d’escriptors i amb ponents dels Estats Units i de l’Argentina.

Tello ha destacat que València acull aquesta cita en el marc de la celebració del 150é aniversari del naixement de Vicente Blasco Ibáñez, “una figura importantíssima per a la ciutat el llegat de la qual estem promocionant amb tot un seguit d’actuacions culturals d’aproximació i difusió”. En aquest sentit, ha valorat els treballs per dignificar i potenciar la Casa Museu Blasco Ibáñez, amb un resultat positiu pel que fa a les visites registrades els darrers mesos.

Tello ha destacat el paper protagonista dels artistes i escriptors que “en cada època i lloc han contribuït a crear l’imaginari dels pobles mitjançant la construcció de la seua identificació, dels seus simbolismes i els seus retrats”. Per això s’ha dirigit a les persones responsables d’altres Cases Museu, per afirmar que cadascuna d’elles “guarda el llegat d’un escriptor o escriptora que ha deixat per a la posteritat una obra literària excel·lent, una manera de comprendre la seua època i una forma de conéixer la societat”.

A més, la regidora ha destacat la importància de les Cases Museu com a “immobles quasi sempre relacionats amb la història, que es configuren com a centres de record i d’estudi i plataformes de difusió de l’obra de grans artistes”.

En l’acte d’inauguració també han estat presents el president de l’Associació de Cases Museu i Federació d’Escriptors, Ibón Arbaiza, i els responsables de la Fundació Centre d’Estudis Blasco Ibáñez, com ara el seu president, Ignacio Soler.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + un =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris