25n
25N
25N

Impulsen un projecte pioner d'assistència social i conservació de lleons marins en l'Oceanogràfic

Impulsen un projecte pioner d'assistència social i conservació de lleons marins en l'Oceanogràfic
15/10/2016 -

El director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, el cap de l’Estat Major de la Defensa, Fernando García Sánchez, i la presidenta de la Fundació Oceanogràfic, Celia Calabuig, han signat un acord de col·laboració sobre l’ocupació en tasques d’assistència social i conservació dels lleons marins.

El projecte, liderat per la Fundació Oceanogràfic, compta amb el suport de les tres institucions i té per nom ‘Lleons Marins, Assistència Social i Conservació de l’Espècie’. La Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han sigut testimonis de l’acord aconseguit i han pogut observar un entrenament realitzat per part de l’equip responsable del benestar i salut dels animals.

L’objectiu del projecte és doble. D’una banda, pretén avaluar el potencial d’aquesta espècie en labors d’assistència en el rescat aquàtic i altres activitats relacionades amb la protecció de vides humanes, com a cerca, salvament, lluita contra la contaminació marina i altres accions que puguen millorar la capacitat de resposta en la gestió d’emergències. D’altra banda, dins d’aquest marc de col·laboració figura el desenvolupament de diferents línies de recerca que permeten obtenir informació valuosa des del punt de vista fisiològic i/o sanitari que redunde en la protecció dels lleons marins i en la conservació de les poblacions salvatges.

Aquest projecte, a més, contribueix a millorar els coneixements i l’estat dels animals tan in situ -en les seues àrees geogràfiques d’origen- com en espais artificials com l’Oceanogràfic. Per això, es compta amb el suport del Centre de Vigilància Veterinària en Sanitat Animal, que contribuirà a impulsar les línies de recerca que permeten obtenir un major coneixement sobre la fisiologia, la sanitat i el benestar d’aquesta espècie de cara a poder desenvolupar polítiques de protecció que contribuïsquen a millorar el seu manteniment i conservació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − cinc =