25n
25N
25N

València aposta per un enllumenat més eficient i il·lumina els ponts del riu Túria

Demà eixirà a licitació els dos grans projectes d’eficiència energètica de València

València aposta per un enllumenat més eficient i il·lumina els ponts del riu Túria
27/12/2018 -

La Junta de Govern Local aprovarà demà la licitació de dos importants projectes d’eficiència energètica per a la ciutat de València, que es desenvoluparan en diferents barris, i que consistiran tant en la instal·lació de cinc pèrgoles solars fotovoltaiques per a consum energètic, com a diverses actuacions de millora en l’enllumenat. Tots dos projectes són fruit de peticions veïnals, a través dels pressupostos participatius, i compta amb un pressupost total d’1.453.953,15 euros.

En aquest sentit, el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha destacat que es tracta d’importants inversions, però que eren “necessàries per a la ciutat. València estava entre les ciutats més contaminades lumínicament d’Europa i del món. Abans, estàvem per damunt dels nivells permesos pel Reglament Estatal d’Il·luminació, i era imprescindible reduir-lo, i convertir-nos en una ciutat molt més sostenible, que aposta per l’energia renovable i que posa eines per a lluitar contra un canvi climàtic que ja està ací”.

Així, el projecte d’enllumenat públic eficient, amb un termini d’execució de quatre mesos des de la formalització del contracte, es durà a terme en cinc zones: Camí Nou de Picanya-Tres Forques; Malilla-Amado Granell; Dolores Marqués-Germans Fabrilo-Pare Barranco-L’Alguer-Pobla de Farnals; Torrefiel-Carolina Álvarez; i Olivereta. “Canviarem lluminàries que són obsoletes. En la majoria de casos es tracta de bàculs de carretera, columnes altes que es van instal·lar fa ja moltes dècades a la ciutat, que no són estètics i que han de ser substituïts a poc a poc per altres models de fanals més adequats i de menor altura, que queden per davall de la copa dels arbres”, ha explicat Campillo. Actuacions necessàries que, a més, permetran un estalvi econòmic de 140.143,42 euros anuals al preu actual de l’energia.

Així mateix, en aquest projecte també s’inclou la il·luminació sota els ponts de l’antic llit del riu Túria. “Realitzarem una intervenció mínima, sobretot en els ponts protegits, que anirà destinada a il·luminar la zona de pas dels vianants, i no tot tota la zona que queda sota el tauler del pont”.

Instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques per a l’autoconsum

Un altre dels grans projectes que també eixirà a licitació demà és la instal·lació de cinc pèrgoles solars fotovoltaiques que proveiran energia als edificis municipals adjacents, encara que no al cent per cent. “Aconseguirem reduir el consum energètic d’alguns mercats o centres municipals, però la gran novetat és que també s’instal·laran punts de recàrrega per a vehicles elèctrics associats a aquestes pèrgoles”.

D’aquesta manera, cada pèrgola comptarà com a mínim amb un punt de recàrrega, on es podrà carregar fins a dos cotxes de manera completament gratuïta. Això sí, només estaran operatives amb la llum solar, ja que no comptaran amb bateries.

Els punts on s’instal·laran aquestes pèrgoles són en la nova plaça per als vianants del Mercat de Rojas Clemente; en l’aparcament del Mercat de Castella; en el centre de majors de la plaça Miquel Adlert Noguerol; en l’aparcament al costat del Mercat del Cabanyal; i en el poliesportiu municipal Malva-rosa.

En aquest sentit, Campillo ha explicat que els beneficis d’aquestes pèrgoles són múltiples. “Redueixen la factura energètica d’edificis municipals pròxims, com a mercats o centres de majors, doten d’ombra a espais oberts i permeten ampliar la xarxa de punts de recàrrega de cotxes i bicicletes elèctriques”. Aquest projecte compta amb un pressupost màxim de 680.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos des de la signatura del contracte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + onze =

CCCC
torrent