25n
25N
25N

Illa anuncia els 15 grups de població que, al llarg de 3 fases, rebran la vacuna contra la Covid-19

Illa anuncia els 15 grups de població que, al llarg de 3 fases, rebran la vacuna contra la Covid-19
27/11/2020 -

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest divendres en una roda de premsa els 15 grups de població que, al llarg de tres fases que previsiblement començaran al gener i finalitzaran a l’estiu, rebran la vacuna contra la Covid-19, segons s’estableix en el Pla de Vacunació contra COVID-19, aprovat el dimarts pel Consell de Ministres.

Com ja va anunciar aquesta setmana, els primers a rebre la vacuna seran els residents i el personal sanitari de residències i centres de grans dependents seran els primers a rebre la vacuna una vegada arriben les primeres dosis, a partir de gener de 2021 i fins a març, i, a continuació el farà la resta de personal sanitari i els grans dependents no institucionalitzats. En total, en la primera etapa de la vacunació es vacunarà a 2,5 milions de persones.

Així mateix, i encara que no està decidit en quina fase de vacunació entraran, la resta de grups són: majors de 65 anys, persones amb malalties de risc, persones que viuen o treballen en comunitats o entorns tancats, persones vulnerables per la seua situació socioeconòmica, persones amb treballs essencials, personal docent, població infantil, adolescents i joves, les persones que viuen en zones amb importants brots de coronavirus o d’alta incidència, les dones embarassades o que estan en el període de lactància, i les persones seropositives de coronavirus.

Aquests grups s’han establit sobre la base dels criteris de risc de mortalitat, exposició a la malaltia, impacte socioeconòmic i transmissió de la malaltia. “A mesura que anem rebent informació de disponibilitat de vacunes seran assignats els grups al llarg de la fase dos i tres”, ha dit Illa, per a comentar que la segona fase es durà a terme des de març i fins a finals de maig o principis de juny, i la tercera al llarg de l’estiu.

En aquest sentit, el ministre de Sanitat ha recordat que el principal objectiu del pla de vacunació és reduir la morbimortalitat i la mortalitat pel coronavirus a Espanya a través de les vacunes, una vegada estiguen autoritzades. “Les vacunes que rebran autorització gaudiran de tots els requisits de seguretat i eficàcia i, si alguna no el té, no serà autoritzada per a ser administrada a la Unió Europea”, ha recalcat.

Espanya rebrà en total uns 140 milions de dosis de vacunes, per a immunitzar a uns 80 milions d’habitants. “Hi haurà vacunes per a proporcionar a tots els ciutadans d’Espanya i també per a exercir les nostres tasques de solidaritat que també tenim molt presents”, ha assegurat el ministre.

Els contractes signats per la Comissió Europea arribaran fins a 1.400 milions de dosis, uns 800 milions d’immunitzacions, ja que quasi totes les vacunes desenvolupades fins al moment, com les de Moderna, Pfizer o AstraZeneca, consten de dues dosis. De moment, la candidata de Janssen és l’única que s’administraria en una sola dosi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − nou =