25n
25N
25N

Igualtat convocarà reunions sectorials amb conselleries per a avançar en la Llei Valenciana d'Accessibilitat Universal

Igualtat convocarà reunions sectorials amb conselleries per a avançar en la Llei Valenciana d'Accessibilitat Universal
29/08/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives convocarà reunions sectorials amb els diferents departaments del govern valencià per a “continuar avançant” en l’elaboració del projecte de la Llei Valenciana d’Accessibilitat Universal i Inclusiva, segons ha informat la directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental, Elena Albert.

Aquestes trobades es produeixen una vegada que ha finalitzat el procés de consulta pública perquè totes aquelles persones i entitats interessades hagen pogut fer aquelles aportacions que consideren oportunes, ha explicat Albert, qui ha incidit en un comunicat en què aquesta llei “ha de nàixer d’un ampli procés de participació”, ja que té una “àmplia vocació transversal”.

En aquest sentit, ha assenyalat la importància de les trobades que es mantindran amb les diferents conselleries, ja que aquesta norma es planteja com “una de les grans iniciatives legislatives” de la present legislatura, mentre “suposa un repte social que farà de la Comunitat Valenciana un territori plenament inclusiu”.

“El Consell en el seu conjunt està compromés a promocionar i garantir els drets de la ciutadania per a accedir en condicions d’igualtat als béns, serveis i coneixements d’ús públic”, ha manifestat Albert, qui s’ha mostrat “convençuda” que el treball amb les diferents Conselleries “avançaran en aqueix camí”.

El desenvolupament d’aquesta llei transversal “es complementarà amb la conscienciació social, la formació de les i els professionals i la coordinació entre les administracions”, ha sostingut.

Albert ha incidit en què “augmentar el nivell d’accessibilitat física, sensorial o cognitiva dels espais, productes i serveis no es deriva d’una sola causa principal, sinó que respon a raons ètiques, legals, demogràfiques i d’economia”, i ha destacat especialment aquesta última per “la rendibilitat, riquesa i ocupació” que genera, i perquè constitueix un motor d'”innovació i investigació”.

Així mateix, ha indicat que aquesta llei és “un compromís del Botànic” per a “garantir l’accessibilitat universal d’acord amb la convenció de l’ONU i els drets de les persones en el seu accés a tots els espais públics i privats, entorns naturals, sistemes de transport, mitjans de comunicació i serveis d’atenció a la ciutadania”.

La directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental ha insistit en la importància d’acompanyar aquesta iniciativa legislativa “amb l’eliminació de les barreres mentals, prejudicis, estereotips i ideologies que ens divideixen i confronten” i que, al seu judici, són “les més difícils d’esborrar”.

PROCÉS PARTICIPATIU

Albert ha defensat que, des de l’inici, s’ha treballat perquè la tramitació administrativa de la llei “compte amb un procés participatiu d’entitats, col·lectius i organitzacions amb una llarga trajectòria en defensa dels drets de les persones amb diversitat funcional i de les persones més vulnerables i que millor coneixen els problemes d’accessibilitat”.

En aquest sentit, ha indicat que aquest assessorament és “fonamental” per a “eliminar obstacles, obrir un camí sense traves i aconseguir una Administració pública i una societat valenciana plenament accessible per a totes i tots”, i ha reiterat el “compromís” del tot l’equip de la Conselleria de “treballar sense descans per a aconseguir l’aprovació de la millor llei que donarà resposta a les necessitats i reivindicacions de totes les persones”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + cinc =