caixa popular

Igualtat posarà en funcionament a Torrevella un centre multifuncional per a infància i persones amb diversitat funcional intel·lectual

Igualtat posarà en funcionament a Torrevella un centre multifuncional per a infància i persones amb diversitat funcional intel·lectual
23/08/2017 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualeu i Polítiques Inclusives posarà en funcionament a Torrevella una sèrie d’equipaments socials destinats a la protecció de les dones, a la protecció de xiquets i xiquetes i a les persones amb diversitat funcional intel·lectual. Així ho ha anunciat la vicepresidenta Mónica Oltra durant la visita que ha realitzat a l’ajuntament de Torrevella.

Després de la reunió mantinguda amb l’alcalde, José Manuel Dolón, la vicepresidenta ha explicat que es van a realitzar una obres d’adequació en un gran edifici residència per a albergar un centre de protecció de la infància amb 24 places i una residència per a persones amb diversitat funcional intel·lectual amb 40.

La vicepresidenta ha assenyalat que l’objectiu d’aquest projecte és “convertir-ho en un centre de referència” en tota la província, i ha assegurat que amb aquests equipaments socials “es reforça l’atenció a la població més vulnerable no solament de Torrevella sinó de la comarca de la Vega Baixa i de tota la província d’Alacant, que en alguns equipaments socials està necessitada de més places i més recursos”.

Oltra ha assenyalat que les obres de construcció d’aquest edifici van finalitzar l’any 2011 i des d’aleshores “ha estat abandonat i sense donar-li cap ús”. Ara, ha assegurat, són necessàries una obres d’adequació a les noves normatives “perquè complisca amb tots els requisits legals per a atendre a persones amb diversitat funcional intel·lectual i a xiquets i xiquetes”.

Així mateix, a aquest centre multifuncional es va a traslladar el Punt de Trobada Familiar de Torrevella, deixant el local que ocupa fins ara per a l’engegada d’un Centre Dona 24 Hores.

Serveis socials municipals

La vicepresidenta ha mantingut també una trobada amb els professionals dels serveis socials de l’ajuntament de Torrevella, per a tractar diferents assumptes relacionats amb els serveis i recursos socials del municipi.

Oltra ha destacat l’increment del finançament per a 2017 dels serveis socials de Torrevella amb un pressupost total de 674.160 euros, dels quals 398.174 euros estan destinats per a reforçar el personal de l’equipe base.

Aquest increment pressupostari, que s’ha realitzat en tots els municipis de la Comunitat Valenciana, segons ha destacat Oltra, respon a l’aposta de la conselleria per la “remunicipalizació” dels serveis socials amb una dotació pressupostària que permet als ajuntaments comptar amb un major finançament per a la contractació de professionals que formen part dels equips multidisciplinaris

Sobre aquest tema, la vicepresidenta del Consell ha manifestat que els serveis socials dels ajuntaments són “fonamentals” per a situar l’atenció de les persones en el centre de les polítiques socials i per a convertir el sistema en un “més sòlid i més eficaç, capaç d’oferir a totes les persones l’atenció social que per dret els correspon”.

La vicepresidenta ha assegurat que des de la conselleria “assumim la responsabilitat de dotar durant aquesta legislatura dels mitjans necessaris per a comptar amb una plantilla de professionals de referència que són els que més a prop estan i millor coneixen les necessitats de les ciutadanes i ciutadans.

En aquest sentit, ha subratllat que l’objectiu és aconseguir que entre 2017 y 2019 tots els municipis i mancomunitats de la Comunitat Valenciana disposen d’un equip multidisciplinari compost per un treballador o treballadora social, un educador o educadora social, un psicòleg o psicòloga, un assessor o assessora jurídica i un administratiu o administrativa.

La vicepresidenta ha agraït “el suport i la participació” de la corporació municipal i de tot l’equip dels serveis socials de Torrevella amb la Conselleria d’Igualtat en aquesta nova etapa en la qual els municipis assumeixen la valoració de les persones en situació de dependència.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − un =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris