caixa popular

Igualtat abona 60 milions d'euros a entitats sense ànim de lucre per al manteniment de centres d'atenció a persones amb diversitat funcional

Igualtat abona 60 milions d'euros a entitats sense ànim de lucre per al manteniment de centres d'atenció a persones amb diversitat funcional
08/08/2017 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha executat en els primers sis mesos de l’any el 65% del pressupost total de les subvencions destinades al manteniment de centres per a persones amb diversitat funcional i persones amb malaltia mental crònica gestionats per entitats sense ànim de lucre, la qual cosa significa que ja han percebut 60,1 milions d’euros del total de les subvencions concedides, que enguany ascendeixen a 92,3 milions.

Així ho ha explicat la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, qui ha destacat que, l’import de les ajudes destinades al manteniment dels centres gestionats per entitats sense ànim de lucre, s’ha incrementat enguany un 45% respecte a les ajudes concedides en 2015 i un 8,2% respecte a l’import de les de l’any passat.

En total són 226 centres d’entitats sense ànim de lucre els que han rebut ja de mitjana el 65% del total de les subvencions aprovades enguany, la qual cosa suposa el finançament de 6.735 places. L’increment pressupostari d’enguany ha permès ampliar en 523 el nombre total de places finançades respecte a les de 2016.

Del total, d’aquestes places, 911 corresponen a recursos per a persones amb malaltia mental, i 5.824 són per a persones amb diversitat funcional intel·lectual o física, ha explicat Ferrando.

Per tipologia de recursos finançats, en el cas de les places destinades a persones amb diversitat funcional, 789 corresponen a centres de dia, 2.353 a centres ocupacionals, 1.507 a centres d’atenció primerenca, 873 a centres residencials i 302 places corresponen a habitatges tutelats.

En el cas de persones amb malaltia mental, 120 places corresponen a centres de dia, 119 a Centres Especialitzats per a Malalts Mentals, 560 a places de Centre de Rehabilitació i Integració Social i 112 a habitatges tutelats.

Encara que de mitjana l’increment pressupostari d’enguany suposa el 8,2%, per tipologia de places les que major augment han experimentat han sigut les places per a centres específics de persones amb malaltia mental amb un 32,45% d’increment en el finançament, seguides de les d’atenció primerenca amb un 29,36% i els habitatges tutelats per a persones amb malaltia mental crònica amb el 15,13 per cent d’increment respecte a 2016.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 10 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats