25n
25N
25N

Igualtat reforça el seguiment, orientació i atenció a la infància i adolescència més vulnerable davant l'emergència per COVID-19

La Conselleria està treballant per a continuar atenent els col·lectius més vulnerables i que més estan patint els efectes de la pandèmia

Eduardo Parra E.P

Igualtat reforça el seguiment, orientació i atenció a la infància i adolescència més vulnerable davant l'emergència per COVID-19
13/04/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha remés als serveis socials municipals de la Comunitat Valenciana directrius i mesures per a reforçar el seguiment, orientació i atenció a la infància i l’adolescència més vulnerable, amb motiu de la situació d’emergència provocada per la COVID-19.

Igualtat ha enviat a tots els ajuntaments una resolució per la qual s’estableixen les directrius per a organitzar els serveis socials d’atenció primària, considerats un servei essencial, amb motiu de l’estat d’alarma provocat per la pandèmia, i per la qual s’ha de continuar garantint l’atenció de les prestacions socials.

Les mesures de confinament decretades pel Govern han tingut un gran impacte en tota la societat però, especialment, en aquelles famílies amb xiquets, xiquetes i adolescents que ja es trobaven en una situació de major vulnerabilitat i, per això, la resolució compta amb instruccions concretes dirigides a aquest àmbit.

Així, els equips d’intervenció amb infància i adolescència reforçaran el seguiment, orientació i atenció als xiquets, xiquetes i adolescents i les seues famílies acollidores extenses, a través de l’atenció telemàtica o telefònica, llevat que la gravetat d’una situació especifica requerisquen d’una atenció presencial.

De la mateixa manera, s’establirà una atenció telemàtica o telefònica en els xiquets, xiquetes i adolescents que des dels equips d’atenció primària es consideren de major vulnerabilitat o tinguen declarada la situació de risc.

D’altra banda, setmanalment es mantindran contactes amb la persona que coordine els centres de dia d’infància, actualment tancats per la crisi sanitària, per a poder conéixer les incidències dels seus usuaris i usuàries.

La casuística relacionada amb abusos sexuals, donada la seua gravetat, requerirà sempre una atenció presencial per a valorar la situació i seguir el protocol establit per a aquests casos.

Respectes als i les adolescents que estiguen complint mesures judicials al mig obert es reforçarà igualment el seguiment, orientació i atenció tant a ells i elles com a les seues famílies de manera telefònica o telemàtica, excepte els casos que requerisquen una assistència presencial.

Altres serveis

Quant a altres serveis d’atenció específica, s’ha establit també que el personal assignat a les unitats d’Igualtat de la Xarxa Valenciana d’Igualtat durà a terme un seguiment, preferentment telefònic o telemàtic. No obstant això, en el cas que es detecten situacions de violència de gènere o masclista s’actuarà seguint el protocol habitual i es traslladarà el cas a la xarxa d’atenció a víctimes de violència de gènere.

Per part seua, el personal assignat a la Xarxa Jove realitzarà un seguiment de les persones usuàries més vulnerables del seu sector, i col·laborarà amb l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) en la implementació i difusió de continguts en línia dirigits a adolescents i joves durant el confinament domiciliari.

Des dels serveis de les oficines d’atenció a persones migrants (PANGEA) i del Programa d’igualtat i inclusió del poble gitano el personal s’encarregarà de fer un seguiment, preferentment telefònic o telemàtic, de les persones usuàries més vulnerables del seu sector.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − setze =

torrent