25n
25N
25N

Igualtat publica la licitació del servei de 3.300 places en centres residencials per a persones majors

Igualtat publica la licitació del servei de 3.300 places en centres residencials per a persones majors
18/11/2016 -

S’ha publicat la licitació, per procediment obert, per a la contractació de 3.300 places en centres residencials de persones majors a la Comunitat Valenciana, per a la posada a la disposició de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Es tracta d’un concurs obert a totes les empreses, amb la incorporació de les clàusules socials, clàusules antimonopoli, i prevalent la qualitat del servei enfront del preu d’aquest. El contracte serà per a un període de tres anys prorrogables a altres tres, i per un import estimat que ascendeix als 379.739.225 euros. El termini per a presentar les ofertes finalitza el 4 de gener de 2017.

Amb la licitació del contracte de servei la Conselleria d’Igualtat pretén atendre la situació creada per l’anul·lació d’una part del model de concertació de places executat per l’anterior Govern valencià, i que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) deixe sense validesa.

D’acord a la normativa que regula els serveis socials en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, aquests han de garantir a les persones majors una atenció residencial adequada en aquells casos en els quals aquest recurs siga l’idoni, prestant una atenció preferent a les persones majors més desprotegides i garantint la llibertat d’elecció de centre residencial.

Per aquest motiu, amb l’objectiu d’atendre la necessitat de provisió de serveis d’atenció residencial per a persones majors en situació de dependència i, donada la insuficiència de places públiques, s’ha procedit a la contractació de 3.300 places en centres residencials de la Comunitat Valenciana.

Entre els aspectes que es tenen en compte per a l’adjudicació del concurs es troba la proposició econòmica amb el preu/plaça/dia oferit pels licitadors, que es valorarà fins a 35 punts. També, la qualitat del servei, les característiques de l’edifici i l’oferta d’una sèrie de serveis addicionals al plec i opcionals per als usuaris es valorarà fins a un 65 per cent.

Així mateix i amb l’objectiu de desmercantilitzar el sector i posar en el centre la qualitat de les prestacions a l’usuari, s’inclouen en el plec del contracte el compliment de les clàusules socials per a satisfer determinades finalitats d’interés general, com l’estabilitat de l’ocupació, la igualtat d’oportunitats entre homes i dones i la integració social dels col·lectius més desfavorits.

A les 3.300 places concertades es podrà derivar a persones majors dependents a les quals se’ls propose l’ingrés en un centre residencial, com a recurs idoni o com a recurs disponible, en el seu Pla Individual d’Atenció (PIA), així com a aquelles persones no dependents que tinguen una necessitat social i s’establisca aquest ingrés mitjançant resolució de la Direcció territorial d’Igualtat i Polítiques Inclusives corresponent.

El pressupost per al contracte de tres anys ascendeix a 188.761.602 euros. Amb la pròrroga d’altres 3 anys, el valor total és de 379.739.225 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =