Igualtat destina 1,5 milions d'euros a programes d'integració social per a persones migrants

Guardar

llegada_inmigrantes_alicante
llegada_inmigrantes_alicante

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha fet pública la resolució de les subvencions concedides a un total de 56 projectes d'entitats sense ànim de lucre per a la realització de projectes dirigits a la integració social de persones migrants, per un import d'1,5 milions d'euros.

El director general d'Igualtat en la Diversitat, José De Lamo, ha destacat que amb aquesta mena d'ajudes des de la Conselleria "es fa costat al teixit associatiu valencià, que treballa en l'àmbit de la integració de la població migrant amb la gestió i prestació de serveis destinats a millorar la seua qualitat de vida i avançar en el procés de la seua integració social", ha informat la Generalitat en un comunicat.

Aquestes ajudes "avancen en la convicció del Consell" que "han d'existir polítiques d'inclusió fortes i consensuades en un context com l'actual, en el qual renaixen ideologies xenòfobes i racistes i en el qual molts pretenen un blindatge davant les migracions o el refugi de les persones que pateixen persecució", ha assegurat el director general.

En aquest sentit, ha defensat la necessitat que els poders públics "assumisquen el repte de dissenyar polítiques que donen respostes adequades i acollidores davant aquesta realitat, d'acord amb els drets humans i amb la legislació internacional".

La concessió d'aquestes subvencions s'ha realitzat mitjançant el procediment en règim de concurrència competitiva d'entitats amb programes d'atenció de les necessitats bàsiques i de suport a la integració de les persones migrants més vulnerables.

TRES TIPUS D'AJUDES

De Lamo ha explicat que aquestes subvencions contemplen "cap de bestiar tipus d'ajudes, tenint en compte tres tipus de programes diferents, per a les quals s'han destinat un total d'1.568.788 euros".

D'una banda, com estableixen les bases reguladores d'aquesta convocatòria d'ajudes, se subvencionen projectes que contemplen l'acolliment integral de persones migrants incloent allotjament i manutenció, amb l'atenció de les necessitats bàsiques d'aquelles persones en major situació de vulnerabilitat o risc d'exclusió social.

Per a l'execució d'aquesta mena de programes s'ha subvencionat a 28 entitats amb un total d'1.177.883,74 euros. Així mateix, s'ha resolt la concessió d'ajudes per a 20 programes de primer acolliment i acompanyament, mediació intercultural i promoció de la interculturalitat, amb un total de 235.318,28 euros.

El director general ha explicat que dins d'aquesta mena de programes s'inclouen actuacions d'orientació, assessorament i derivació, en els casos en què siga necessari, a recursos normalitzats. A més, també se subvencionen aquells programes que promoguen la mediació intercultural en els diferents àmbits socials.

En aquests últims programes, ha precisat De Lamo, l'equip professional vinculat al projecte haurà de comptar almenys amb una persona mediadora intercultural degudament acreditada.

Finalment, s'han subvencionat huit programes d'intervenció social amb població migrant a través d'un sistema de treball en xarxa, amb una subvenció de 155.586,53 euros.

En aquest apartat s'inclouen aquells projectes d'intervenció social amb un sistema de treball en el qual participen com a mínim, tres entitats diverses per a adoptar de manera coordinada i complementària l'atenció social de les necessitats de les persones migrants.

ESTRATÈGIA MIGRACIONS

De Lamo ha destacat que el treball per al foment de la inclusió de les persones migrants que arriben a la Comunitat Valenciana és un repte per al Consell i, en aquest sentit, ha remarcat que en aquesta legislatura "s'ha començat a treballar l'Estratègia Valenciana de Migracions, impulsada per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives".

Aquesta estratègia, que "s'està construint des d'un diàleg constant amb tots els implicats", està centrada en cinc eixos: inclusió i accés als serveis públics; convivència i interculturalitat; drets humans i acolliment; participació, tant de les persones que vénen com del teixit associatiu de la societat civil valenciana; i el repte demogràfic, envelliment poblacional i despoblament del territori.

El director general d'Igualtat en la Diversitat ha indicat que el procés d'elaboració de l'Estratègia s'ha plantejat com "molt participatiu i extens". Encara que en un primer moment es va establir amb sessions de treball al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana, després de la Covid-19 es va replantejar amb la posada en marxa d'una web com a canal de comunicació que "permetrà un diàleg constant".

Arxivat a:

Destacats