25n
25N
25N

Igualtat plantejarà la reincorporació de la plantilla de serveis socials municipals en la fase 0

Igualtat plantejarà la reincorporació de la plantilla de serveis socials municipals en la fase 0
02/05/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat plantejarà al Govern central que els centres de serveis socials reincorporen a totes les persones que fins ara estaven teletrabajando durant la fase 0 de la desescalada, abans de l’11 de maig.

Es tracta de la proposta de treball realitzada per la direcció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i que el president de la Generalitat, Ximo Puig, traslladarà a l’Executiu central aquest diumenge, segons han avançat fonts del departament que dirigeix Mónica Oltra.

Entre altres qüestions, la Conselleria d’Igualtat advoca perquè tots els centres de serveis socials, a partir de la setmana que ve, completen la seua plantilla incorporant a les persones que teletrabajaban.

La idea és que realitze una incorporació progressiva, de manera que primer es completen els equips encarregats de tramitar les ajudes d’emergència social i la renda valenciana d’inclusió, després els equips que gestionen la dependència i després la resta segons el criteri de la Direcció d’atenció primària i en funció de les necessitats de cada municipi, perquè al final de la fase 0 tots els equips estiguen incorporats i en funcionament.

Igualtat planteja també que els centres ambulatoris de serveis socials incorporen durant la fase 0 al personal i reòbriguen al públic en la fase 1. Quant als centres de dia, aqueixa reobertura es treballaria amb els sectors.

Així mateix, en l’àmbit de persones majors, tant en residències com en centres diürns, l’obertura de centres, les visites, els reingressos i les eixides es posposen per a la fase 3, a l’espera de decisions que prenga el Govern central.

Igualtat també ha treballat en una proposta sobre l’organització de visites, eixides i reingressos en diferents tipus de recursos. Per als centres de menors, l’administració valenciana contempla les mateixes mesures que s’apliquen als xiquets fora d’aquests recursos i que a partir de la fase 2 puguen anar-se els caps de setmana i estar amb la seua família. A partir de la fase 1 proposa un règim de visites amb cita prèvia, en espais oberts preferiblement i per al 20% dels usuaris per dia.

En l’àmbit dels centres de diversitat funcional i salut mental, la Conselleria s’inclina pel mateix protocol de visites que en els centres de menors, a partir de la fase 1 també. Proposa permetre reingressos però amb realització de test i un aïllament de 15 dies i salidias amb la família i els caps de setmana a partir de la fase 3.

En l’àmbit dels recursos per a persones en situació d’exclusió social, la proposta de la Conselleria és permetre els reingressos en els centres a partir de la fase 1, amb la realització de test i aïllament de 15 dies, i que es puga rebre visites a partir de la fase 2 també en les condicions anteriorment esmentades.

Així mateix, la Conselleria demanarà al Govern central que es regulen les condicions de transport adaptat per a persones amb diversitat funcional per a poder procedir a l’obertura de centres diürns, amb mesures de protecció en els vehicles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =

museo prehistoria