25n
25N
25N

Igualtat formarà a 884 professionals per a millorar l'atenció a menors en situació de vulnerabilitat

Igualtat formarà a 884 professionals per a millorar l'atenció a menors en situació de vulnerabilitat
12/10/2019 -

Un total de 884 professionals especialitzats en l’atenció a la infància i l’adolescència participaran en el curs formatiu organitzat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a millorar la qualitat de l’atenció professional que es dóna a aquest sector tan sensible de la societat, segons ha informat la Generalitat.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del conveni de col·laboració de la Generalitat amb l’amb diferents col·legis professionals de la Comunitat Valenciana, que inclou la promoció d’accions dirigides a les persones professionals que presten els seus serveis en l’àmbit de la protecció dels xiquets, xiquetes i adolescents.

L’objectiu és aconseguir que estiguen familiaritzats i sensibilitzats amb les particularitats d’aquest sector de la població, formant-los en estratègies adequades per a prevenir la desprotecció així com per a la promoció dels drets de la infància i l’adolescència.

D’aquesta manera, s’han organitzat quatre edicions d’aquest curs, amb la finalitat de fomentar la participació de les persones professionals en tot l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana i atendre la gran demanda que hi ha hagut.

Així, del total de persones inscrites, 569 faran el curs a València (297 en la primera edició i 272 en la segona); 230 participaran en les sessions organitzades a Alacant i 85 a Castelló. Les sessions formatives començaran dimarts que ve, 15 d’octubre, i finalitzaran el dia 3 de desembre d’enguany.

El curs consta de cinc mòduls; el primer d’ells tractarà sobre els drets de la infància i l’adolescència; el segon sobre aspectes els psico-soci-educatius; i el tercer oferirà formació en matèria d’equips professionals interdisciplinaris en multinivell.

Per part seua, el quart mòdul versarà sobre diferents aspectes del treball amb la infància i la protecció dels menors. Per a això, la matèria es desglossarà en l’apartat d’infància i municipalisme; infància en situació de risc; i plans d’intervenció soci educatius familiars.

Finalment, s’abordaran qüestions relacionades amb el sistema de protecció a la infància i l’adolescència i les mesures de protecció existents en l’actualitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − cinc =