25n
25N
25N

Igualtat contempla la creació de 2.502 noves places per a persones majors en residències en 2021

Igualtat contempla la creació de 2.502 noves places per a persones majors en residències en 2021
04/04/2021 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha detallat que el pressupost del seu departament per a 2021 “garanteix” la creació de 2.502 places més en centres residencials de persones majors en la Comunitat en el marc de l’aplicació i desenvolupament de la Llei de serveis socials inclusius.

Oltra ha afirmat que la Conselleria treballa en la creació de noves places i recursos per a “millorar l’atenció dels serveis socials, especialment en l’àmbit de les persones majors, tenint en compte que és un dels més afectats per la pandèmia i que requereix una atenció especial per part de tots”.

Així, la vicepresidenta ha avançat que, d’una banda, es treballa per a traure a licitació un nou contracte de posada a la disposició de places públiques que “milloren el finançament i les prestacions de les actuals” i que, a més, incorpore 1.525 noves places a la xarxa residencial del sistema públic valencià de serveis socials, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

D’altra banda, també està prevista la incorporació d’altres 977 places a través de les ampliacions del concert social i del contracte programa, que en aquest últim cas permetrà comptar amb 85 noves places en la residència de Vinaròs (Castelló).

Oltra ha precisat que, en el cas del concert amb entitats del tercer sector, una fórmula posada en marxa pel Consell i que “dota de major estabilitat la gestió d’aquests centres”, es posaran en marxa 892 noves places a partir del mes de juliol, de les quals 333 seran a la província d’Alacant, 123 en la de Castelló, i 436 en la de València.

“Parlem de 2.502 noves places, una cosa que suposa un avanç important en el compromís del Consell de seguir incrementat els recursos residencials disponibles per a la ciutadania, en l’àmbit de l’aplicació i el desenvolupament de la Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana”, ha afirmat.

ACTUACIONS EN RESIDÈNCIES

La vicepresidenta ha precisat que, al costat de la concertació de noves places en els pressupostos d’enguany, també es contempla una partida de 80 milions d’euros per a l’adaptació, funcionament, manteniment i construcció de dotacions per a persones majors en situació de dependència.

Així mateix, ha remarcat que els pressupostos per a aquest exercici preveuen una partida econòmica de 21 milions d’euros per a noves infraestructures, dels quals 4,5 milions es destinaran a centres nous de la Generalitat i 17 a centres públics de titularitat municipal.

Oltra ha insistit en la col·laboració que es duu a terme “des de fa anys” amb les diputacions i ajuntaments per a la construcció de recursos residencials i de dia en tota la Comunitat, amb la cessió del solar per part dels ajuntaments, la construcció a càrrec de les diputacions i l’equipament, posada en marxa i gestió del personal per part de la Conselleria.

PLA D’INFRAESTRUCTURES

La vicepresidenta ha defensat aquesta manera de treballar entre institucions per a “millorar la vida de les persones” i “dotar d’infraestructures i recursos a totes les persones de la Comunitat visquen on visquen”, de manera que ha assegurat 500 noves places més en centres de nova construcció.

Així mateix, ha indicat que la posada en marxa d’aquests nous recursos s’emmarca en el Pla d’Infraestructures, que compta amb una dotació prevista de 544 milions d’euros, 279 dels quals es destinaran a la construcció de noves infraestructures per a persones majors en situació de dependència, en un termini d’execució entre 2021 i 2025.

Respecte a les persones treballadores en l’àmbit dels centres de persones majors, la vicepresidenta ha indicat també que es destinaran 4 milions d’euros per a “millorar les seues condicions laborals i les ràtios d’aquests recursos”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + dinou =