25n
25N
25N

Igualtat col·laborarà amb l'entitat Moviment per la Pau en l'atenció integral de dones en risc d'exclusió social

Moviment per la Pau ha rebut una subvenció de 79.000 euros per al desenvolupament de programes destinats a col·lectius en risc d’exclusió

Igualtat col·laborarà amb l'entitat Moviment per la Pau en l'atenció integral de dones en risc d'exclusió social
16/02/2021 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives col·laborarà amb l’entitat Moviment per la Pau en la recuperació integral de dones que es troben en situacions d’especial vulnerabilitat i d’exclusió social.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha mantingut una reunió amb representants de l’entitat per a conéixer els projectes que tenen en marxa amb víctimes de tràfic i dones en risc d’exclusió social, i els ha traslladat la voluntat de la Conselleria de contemplar l’atenció d’aquestes dones a través dels recursos de recuperació integral disponibles en la Comunitat Valenciana.

Tal com ha assenyalat la vicepresidenta, en aquests moments la Comunitat compta amb 26 centres i habitatges tutelats i 344 places destinades a dones que per les seues situacions particulars es troben en risc d’exclusió social o d’especial vulnerabilitat.

La vicepresidenta ha agraït la labor d’aquesta ONG, que porta des de 1983 treballant per la defensa dels drets humans, la prevenció de la violència, l’educació per a la pau, el suport a les persones migrants i la sensibilització i la mobilització social.

Entre altres actuacions Moviment per la Pau desenvolupa projectes amb les persones migrants oferint assessoria jurídica, acolliment i atenció especialitzada a dones, assessoria laboral i formació, programes de desenvolupament comunitari i tasques d’agència de col·locació.

L’entitat ha rebut una subvenció de la Conselleria de 78.936 euros amb càrrec al tram autonòmic de l’IRPF en la Comunitat Valenciana, per al desenvolupament de diversos programes: intervenció integral amb dones en risc d’exclusió social, itineraris d’inserció sociolaboral a persones migrants, informació i assessorament integral per a la dona, oficines de primer acolliment i programes d’urgències.

Subvenciones IRPF

Amb càrrec al tram autonòmic de l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha resolt subvencionar un total de 1.394 programes i obres de caràcter social impulsats per 278 entitats.

La finalitat de les subvencions que Igualtat convoca anualment és finançar els programes d’interés general per a atendre fins socials destinats a cobrir les necessitats específiques de persones en situació de pobresa i exclusió social o en situacions d’especial vulnerabilitat.

Cal destacar que enguany molts dels programes finançats han estat especialment destinats a atendre les necessitats de la crisi social i econòmica produïda per la crisi sanitària de la COVID-19.

Aquestes subvencions van dirigides a les entitats del tercer sector col·laboradores amb les administracions públiques i a les entitats no governamentals que estiguen legalment constituïdes, sense fins de lucre i que tinguen seu, oficina, delegació permanent o domicili social en la Comunitat Valenciana.

L’Estat va destinar a la Comunitat una assignació inicial de 18.135.309 euros, a la qual més tard va afegir una quantitat addicional de 3.211.063 euros, sumant un total de 21.346.372 euros, la qual cosa ha permés incrementar un 23% el nombre de programes subvencionats respecte a l’any anterior, passant dels 1.132 projectes finançats en 2019 als 1.394 finançats en 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =

museo prehistoria