25n
Orgull
Orgull

L'IES de Rafelbunyol ha programat un Taller de Pilota Valenciana

L'IES de Rafelbunyol ha programat un Taller de Pilota Valenciana
21/06/2021 -

L’IES de Rafelbunyol, en l’Horta Nord, ha programat per a aquest dimecres, dia 23 a les 9 h, un Taller de Pilota Valenciana, que consistirà en una xarrada, en la que participaran exjugadors del poble, que han sigut convidats, així com directius del Club de Pilota i jugadors actuals (exalumnes); autoritats locals i representants dels mitjans de comunicació i del món de la Pilota, que puguen aportar la seua experiència dins del nostre esport. Tot seguit es jugarà una partida disputada per les alumnes del raspall femení de l’IES, al trinquet municipal, que es troba al costat del centre educatiu.de

POBLE DE GRAN TRADICIÓ

Rafelbunyol és un poble que ha tingut sempre molta tradició, amb partides de raspall al carrer Major, per on han passat grans figures de la pilota. En concret, en 1983, durant les Festes Locals es va organitzar, per primera vegada, una gran festa, el Dia de la Pilota, amb una partida en la qual van participar primeres figures professionals d’aquell temps, com el gran mite Genovés, que forma parella amb Guillermo, jugador local; juntament amb dues llegendes del raspall, com Malonda II i Sanchis, que van causar l’admiració del públic, que ocupava voreres, balcons, terrasses i finestres, en una partida memorable, que va omplir el carrer Major ‘de gom a gom’, com mai s’havia vist, ja que hi van acudir aficionats de totes les comarques adjacents.

“ESPORT OFICIAL DEL POBLE”

En aquella jornada, en presència del president de la Federació de Pilota d’aleshores, Enric Menéndez; l’Ajuntament de Rafelbunyol, mitjançant l’alcalde va lliurar una placa amb l’acord municipal de què la pilota fora “Esport oficial del poble”. La placa la va rebre el president del club, Enrique Piquer, amb aplaudiments del públic. I també es va rendir homenatge a tres velles glòries locals: Vicent Furió, Antoni Jover ‘el Roget’ i Paco Piquer ‘el Clavellino’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =