caixa popular

Ibáñez: "El Pacte contra la Violència de Gènere té una concepció horitzontal i participativa reflex del feminisme"

Ibáñez: "El Pacte contra la Violència de Gènere té una concepció horitzontal i participativa reflex del feminisme"
14/11/2017 -

El secretari autonòmic d’Inclusió i l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, ha destacat que el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista és una eina elaborada des de “una concepció horitzontal i participativa” reflex de la concepció feminista de la societat, on es tracta de tenir en compte les diferents aportacions des d’un plànol d’igualtat.

Ibáñez ha participat en el XIII Seminiario Estatal de Isonomía contra la Violència de Gènere. Estratègies col·laboratives per a l’atenció i prevenció de la violència de gènere, en el qual ha oferit una conferència sota el títol ‘El Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista: una nova eina territorial per a abordar la violència de gènere’.

Aquest acord, subscrit el passat mes de setembre, és l’únic d’Espanya que no s’ha signat únicament entre institucions i partits polítics, sinó que també ha participat la societat civil, a través d’organismes com les entitats feministes, les associacions de mitjans de comunicació, i també a través de la pàgina web ‘Sumatalpacte.com’.

Aquelles persones que vulgen adherir-se a l’acord, tant des del punt de vista individual com a associatiu, poden entrar en la pàgina web del Pacte i assumir un compromís en la lluita contra el masclisme, ha explicat el secretari autonòmic, qui ha incidit en la importància de que la violència de gènere siga concebuda com un problema que afecta al conjunt de la societat, i no com una qüestió domèstica.

Així mateix, ha explicat que el fet que el Pacte haja sigut fruit d’un ampli procés de participació, que ara s’està completant a través de les noves tecnologies, fa que tots els integrants senten el document “com a propi”.

Ibáñez ha assenyalat que a més del compromís polític que s’ha adquirit des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives impulsant la signatura d’aquest acord, també s’ha produït un important compromís econòmic que s’està reflectit en els pressupostos per a 2018, on les partides per a la lluita contra la violència de gènere se situen prop dels 12,8 milions d’euros.

Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista

El Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista va ser subscrit per 63 representants d’institucions, partits polítics i entitats socials i cíviques que han participat en l’elaboració d’aquest document i compta amb 293 mesures encaminades a eradicar la violència de gènere i masclista.

El Pacte incorpora les propostes de la subcomissió sobre l’eradicació de la violència de gènere dels Corts Valencianes i de l’Informe sobre l’atenció i protecció a les víctimes del Síndic de Greuges.

Està estructurat en cinc eixos estratègics, que se subdivideixen en 21 objectius amb un total de 293 mesures concretes a impulsar. Els cinc eixos són: garantir una societat lliure i segura contra la violència de gènere, feminitzar a la societat, coordinar el treball en xarxa per a l’atenció de dones víctimes de violència masclista i dels seus fills i filles, socialitzar el problema i garantir la dotació pressupostària estable per a poder desenvolupar i implementar els objectius.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris