25n
25N
25N

Ibáñez: "El Consell només s'ha ajudat a si mateix en pandèmia amb més càrrecs, endollats i assessors"

Ibáñez: "El Consell només s'ha ajudat a si mateix en pandèmia amb més càrrecs, endollats i assessors"
19/05/2021 -

El portaveu d’Economia del Grup Popular en les Corts, Rubén Ibáñez, ha enlletgit hui als partits que formen el Govern valencià que durant la pandèmia “només s’hagen ajudat entre ells amb més càrrecs, endollats i assessors”.

Ibáñez s’ha pronunciat així en les Corts en fer referència al decret d’actuacions finançades per instruments europeus durant la covid. “Sorprén que aquest decret s’aprove l’1 d’abril, arribe a les Corts el 16 d’abril i es debata el 19 de maig. On està la urgència? Durant aquest temps el Consell ens ha relatat la necessitat d’agilitar i no sabem per a què perquè no es parla de rebre i donar diners. L’única referència a diners que hi ha en aquest decret, d’amagatons, és el nomenament d’un nou càrrec, un director de programes amb sou de director general”.

“Això és el que el Consell ha estat fent durant la pandèmia. No ajudant a l’autònom, ni a la pime. Només s’han ajudat entre ells amb més càrrecs, amb més endollats, amb més assessors. Això és el que han fet tota la pandèmia, no tenen límits”, ha manifestat.

Ibáñez ha assenyalat que el Botànic “guarda els equilibris, però no polítics, sinó personals amb nomenaments”. A més, el portaveu d’Economia ha criticat que el Consell “es carregue tots els filtres jurídics”. “L’informe de l’Advocacia hauria de ser d’obligada lectura en les Corts. Són 33 folis i d’ells hi ha nou enters dedicats exclusivament a tot ho emmalalteix aquest decret. Diuen que els informes seran preceptius, però que si en deu dies no arriben s’entendrà que són positius i l’Advocacia diu que no”.

Paranys i burles

“Els valencians no estem ni per als seus paranys, ni per a les seues burles, ni per als seus endollats. Els valencians volen que arriben ja els fons europeus. El president de la Generalitat, Ximo Puig, va dir ja fa dos mesos que havien arribat 1.254 milions d’euros i no hi ha arribat res. De fet, Soler acaba de demanar préstecs per a rebre la meitat d’aqueixos fons. Ja està bé de prendre el pèl als valencians”, ha indicat el diputat del PPCV.

Ibáñez ha criticat que el decret “va estar 15 dies en guaret, perquè els equilibris en el Consell no acabaven de quadrar” i ha assenyalat que la Intervenció “enlletgeix a la Generalitat que vulnere la normativa bàsica de l’Estat”.

“El Botànic és donat a copiar el que va fer Sánchez i ha tingut una sobirana resposta per part de l’Advocacia de la Generalitat, però els dona el mateix. Han vingut només a endollar a gent. Com es pot ser tan cínic per en plena pandèmia aprofitar un Decret llei per a ficar a un altre alt càrrec? I els diners dels fons on està? La gent està desesperada. Puig d’aquest pla ha parlat 12 vegades i hem rebut 0 euros, faltant a la veritat en seu parlamentària i dient fa dos mesos que havíem rebut 1.254 milions d’euros i no és veritat”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + onze =