25n
Orgull
Orgull

La innovació i l'esforç guanyen en la I edició dels Premis Joves Punters de la Mancomunitat de l'Horta Sud

La Mancomunitat de l’Horta Sud ha llançat aquests guardons per a reconéixer el treball i la creativitat dels joves emprenedors de la comarca

La innovació i l'esforç guanyen en la I edició dels Premis Joves Punters de la Mancomunitat de l'Horta Sud
10/04/2019 -

L’esforç i la perseverança té la seua recompensa i això ha volgut reconéixer la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud, que hui ha entregat els seus primers Premis Joves Punters. Tres guardons que diverses autoritats municipals, autonòmiques i d’empreses privades han entregat aquest matí en el Teatre Auditori de Catarroja (TAC).

Es tracta d’uns guardons destinats a joves emprenedors de menys de 35 anys de la comarca de l’Horta Sud que tenen com a objectiu, segons ha explicat la representant de la institució, “donar suport i potenciar als seus projectes, que són molts i molt bons”.

Jesús Monzó, Alcalde de Catarroja, ha destacat que els Premis Joves Punters “constaten la voluntat de diversificar i potenciar tota la riquesa dels pobles que conformen la comarca” i que, gràcies a ells, tots els municipis s’han unit en un compromís comú: “Fer a la Mancomunitat sinònima de cooperació i integració, perquè institucions com aquesta són essencials en les pròximes dècades”.

Així, un jurat format per Juli Antoni Aguado, d’ADL Catarroja; Javier Ruiz, director general de Caixa Rural de Torrent; Felicidad López, representant de la Mancomunitat de l’Horta Sud; i Amparo Gimeno, Secretària i interventora de l’entitat intermunicipal, han decidit que el Tercer premi d’aquesta primera edició és per a Begoña Carrero, de La Cuineta; el Segon, per a Iván Torondell, d’Estudiant Top; i el primer, per a Miguel Ángel Velasco i Marta Piñero, de Bobber Cycles Coop.

Begoña Carrero, emprenedora d’Alfafar que regenta un negoci de menjars per a emportar a casa destinat a persones majors i a joves, ha rebut un Ipad Pro valorat en 879 euros de mans d’Eduard Grau, regidor de Sanitat d’Alfafar, i d’Eva Sanz, Vicepresidenta 1a de la Mancomunitat. “Sempre he tingut l’ajuda de l’ajuntament i d’aquesta mancomunitat i vull donar les gràcies perquè hem avançat molt gràcies a ells”, ha agraït.

En segon lloc, Iván Torondell, que té un canal en YouTube sobre matèries escolars (Student Coach) i ara treballa en la publicació d’un llibre per a pares d’alumnes i alumnes, ha destacat que “cal ser competents i autònoms a l’hora d’emprendre”. En aquest cas, Elvira García, Vicepresidenta 2a de la Mancomunitat, i Francisco Comes, Alcalde de Massanassa, li han entregat un Macbook amb processador a 1,3 Ghz i 512 GB d’emmagatzematge valorat en 1.800 euros.

El Primer Premi ha sigut per a la cooperativa catarrogina de bicicletes elèctriques Bobber Cycles, on els clients poden dissenyar el seu propi transport. El matrimoni format per Velasco i Piñero també han volgut donar les gràcies i han animat a altres emprenedors a “creure molt” en els seus projectes. Així, Carlos F. Bielsa, president de l’entitat, Ruiz i Monzó han fet lliurament del seu guardó, 3.000 euros o l’opció de fer campanya en mitjans de comunicació i xarxes socials amb aqueix import.

En l’acte també ha participat Rocío Briones, Directora General de Labora, que ha destacat que durant la gestió d’aquest nou servei la desocupació juvenil ha continuat sent una “qüestió greu” però ha explicat que l’atur s’ha reduït en més de 15.000 persones. “És molt important el treball juntament amb la Mancomunitat de l’Horta Sud a l’hora de llançar polítiques d’ocupació actives com amb Avalem o Avalem Territoris”, ha explicat per a afegir que “és molt important que els joves aprofiten el servei de formació professional perquè han de garantir-se un bon futur”.

Lorena Silvent, Tinent d’Alcalde de Catarroja, ha aprofitat l’ocasió per a incidir que és molt bona notícia tindre uns guardons com aquests perquè “malgrat la falta de recursos humans, són iniciatives que, com fa Catarroja Emprén, posen en valor el compromís social, més enllà de l’econòmic”. “És qüestió que totes les administracions treballen en equip”, ha conclòs.

Bielsa ha sigut l’encarregat de tancar l’acte. L’Alcalde de Mislata i President de la Mancomunitat de l’Horta Sud ha insistit que els guardons demostren el compromís dels 20 municipis de la comarca, sense excepció, “amb el futur i present de l’Horta Sud a través d’aquests joves que lluiten per un salari digne i pel seu propi projecte innovador i creatiu que pretén ajudar les persones”.

Així mateix, ha recordat que ja està en marxa el Pla Estratègic Comarcal, que marca les línies per a créixer econòmicament, potenciar els polígons industrials, generar ocupació i riquesa i lluitar per la igualtat. A més, contempla accions formatives per a emprenedors “perquè la Mancomunitat pretén ser una eina útil”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 18 =