25n
Orgull
Orgull

L'hostaleria espera facturar un 28,7% del que registrat en les Falles de 2019

L'hostaleria espera facturar un 28,7% del que registrat en les Falles de 2019
26/08/2021 -

L’hostaleria preveu unes falles “bastant dolentes”, ja que a penes un 28,7% de l’aconseguit en 2019 a conseqüència de les restriccions a l’activitat i a la imposició del toc de queda durant les festes, segons es desprén d’un estudi de la coordinadora de l’hostaleria dels barris de València.

Diferenciant els resultats de l’estudi per sectors, els bars i restaurants esperen facturar un 32,1% del facturat en 2019, mentre l’oci nocturn a penes espera aconseguir un 19,8%.

Respecte als factors i causes de les males expectatives, segons l’estudi per al 67,7% dels enquestats són les restriccions a l’activitat de l’hostaleria als seus horaris i aforaments, la principal causa de les males expectatives, seguides de la imposició del toc de queda per al 64,5%.

De la mateixa manera, influeixen “les múltiples” restriccions imposades a les activitats falleres, amb la suspensió de les mascletaes i castells en el seu format habitual, les limitacions en l’ofrena i la prohibició de les revetles i discomòbils, per al 54,8%. Les últimes posicions d’aquesta escala les ocupen la celebració de les Falles el mes de setembre o la por del públic a les aglomeracions, assenyalades per un 43,5% dels enquestats.

A més, respecte als resultats del primer cap de setmana de pre-Falles durant els passats divendres 20 i dissabte 21 d’agost, “a penes hi ha hagut activitat fallera al carrer i els resultats s’han considerat bastant dolents”.

D’altra banda, l’estudi ha posat de manifest la preocupació de les pimes per “les fallades “de coordinació i d’informació municipal, o la provisionalitat del contingut del Bàndol Municipal d’enguany, que en aquests moments els “impedeix conéixer quins seran els talls de carrers i els accessos alternatius” quan han de garantir l’aprovisionament necessari per a l’activitat.

Així mateix, lamenten no conéixer quin serà el dispositiu de banys portàtils i neteja o els protocols de protecció dels edificis d’especial valor patrimonial. Consideren “especialment preocupant” la falta d’informació sobre banys portàtils tenint en compte la problemàtica dels botellons que es repeteixen cada cap de setmana.

SITUACIÓ CRÍTICA

Per sectors, de nou cal assenyalar “la crítica situació” dels locals d’oci, que es posa de manifest en “les nul·les expectatives” davant les pròximes Falles, tenint en compte que la seua percepció és que tindran unes falles entre “molt dolentes” i “bastant dolentes” enfront dels bars i restaurants que esperen unes falles entre “bastant dolentes” i “regulars” pels horaris.

Finalment, la Coordinadora hostaleria dels barris de València destaca i reconeix “l’altura de mires i la serietat” amb la qual el col·lectiu faller està escometent els preparatius de les festes, implantant els protocols COVID preparats per cada comissió i que s’estan executant de manera “excel·lent”.

“Demostrant la capacitat del col·lectiu per recuperar l’activitat festera amb el màxim rigor i responsabilitat, malgrat totes les dificultats, transmetent un missatge de confiança al conjunt de la societat sobre la capacitat real d’avançar en la recuperació de la vella normalitat”, ha apuntat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + sis =