25n
25N
25N

Els hospitals de campanya començaran a rebre pacients "en els pròxims dies"

Les instal·lacions comptaran inicialment amb menys llits de les anunciades perquè els pacients disposen espais més amplis

Rober Solsona - Europa Press

Els hospitals de campanya començaran a rebre pacients "en els pròxims dies"
18/04/2020 -

Els tres hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana estan construïts i, mancant instal·lar els banys la setmana vinent, aquestes instal·lacions podran començar a rebre pacients “en els pròxims dies”.

Així ho han indicat les conselleres de Sanitat i Justícia, Ana Barceló i Gabriela Bravo, en una roda de premsa oferida després de visitar l’hospital de campanya annex a la Fe de València.

Bravo ha precisat que aquestes instal·lacions compten actualment amb 798 llits, menys de les 1.100 anunciades en un primer moment, ja que la situació actual “no exigeix major nombre de llits”, per la qual cosa s’ha optat per construir espais més amplis perquè els pacients “puguen sentir-se còmodes i tindre folgança” per a “garantir el màxim confort i dignitat”.

No obstant això, la consellera ha indicat que això “no impossibilitaria que en un moment d’un pic elevadíssim i de màxima necessitat d’ingressos” aquestes infraestructures puguen elevar el seu nombre de llits fins a les 1.100 anunciades inicialment. “L’espai dóna de si”, ha indicat.

En concret, actualment les instal·lacions al costat de la Fe de València compten amb 370 llits (de les 500 anunciades inicialment); les del General d’Alacant tenen 240 (poden arribar fins a 400) i les del General de Castelló compten amb 188 de les 200 per a les quals tenen capacitat.

Bravo ha indicat que això suposa que aquests hospitals de referència en cada província compten amb un 29% més de llits, i que el total de capacitat hospitalària del Sistema Valencià de Salut s’ha incrementat en un 9%.

La consellera Barceló ha assenyalat que està previst que aquestes instal·lacions es mantinguen en peus “com a mínim” fins a desembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − nou =

museo prehistoria
museo prehistoria