25n
25N
25N

"L'Hospital La Fe està preparat per a assumir més pacients amb Covid-19"

Els centres sanitaris valencians, lluny encara de saturar-se, es preparen davant l’augment de contagis per coronavirus

"L'Hospital La Fe està preparat per a assumir més pacients amb Covid-19"
13/08/2020 -

Encara que recentment la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat que els hospitals tenen prou capacitat per a acollir l’augment de casos, els centres de la Comunitat s’estan preparant davant el creixement gradual de casos per Coronavirus i rebrots. La consellera ha volgut destacar la part positiva d’aquest augment, i és que “els ingressos que s’estan produint són menys del 10% que es produïen durant el pic de la pandèmia”, assegura. Així i tot, els hospitals de la Comunitat Valenciana han començat a organitzar-se i a desenvolupar protocols d’actuació per a preparar-se davant qualsevol escenari. Concretament, l’Hospital La Fe de València “disposa d’un pla d’acció per a l’adaptació progressiva a la situació assistencial que a cada moment es puga derivar de la pandèmia”. En què consisteixen aquests plans d’actuació contra Covid-19? Des de l’hospital, l’expliquen.

Sanitat anunciava que la setmana passada s’havien multiplicat els contagis per 16 a la Comunitat Valenciana, on el gruix del creixement es concentrava en la capital del Túria. No obstant això, les autoritats volen llançar un missatge de tranquil·litat, ja que els centres sanitaris valencians estan lluny encara de saturar-se. Durant el pic més alt de la pandèmia registrat el mes d’abril passat, va arribar a haver-hi fins a 2.100 persones hospitalitzades i ara com ara, no superen els 200 ingressos. Una altra dada positiva és la mitjana d’edat en les persones contagiades. En l’actualitat, ha advertit la consellera que encara que la majoria d’ingressos hospitalaris continua sent de persones majors de 65, el 13% són ja menors de 35 anys.

Davant la situació de creixement de contagis, els hospitals, com La Fe de València, han decidit incrementar les mesures preventives davant un futur canvi d’escenari, però adverteixen que mai han deixat de prendre mesures: “Els protocols d’atenció a pacients Covid i de segregació entre pacients amb Covid i sense Covid es van implantar durant l’inici de la pandèmia i s’han mantingut. Els canvis es produeixen quant al volum de pacients Covid, però no a les normes de prevenció, que en cap moment s’han retirat”, destaquen des de l’hospital.

Quant a com s’organitza un hospital enfront d’una pandèmia per Coronavirus, “les mesures generals implantades inclouen la limitació d’aforament, la restricció en nombre de visites i acompanyants, el registre de persones, l’obligació de l’ús de mascareta, la limitació de la distància interpersonal a 1,5 metres, la rentada freqüent de mans o la utilització de solució hidroalcohòlica, enquestes de triatge en els accessos a unitats de tècniques, comprovació de negativitat d’infecció (per negativitat de PCR) abans d’ingrés o procediments invasius, cartelleria indicativa de circuits, intensificació de neteja i desinfecció, gestió de residus, control de sistemes de ventilació i condicionament d’aire, disponibilitat d’equips de protecció individual, entre altres”, asseguren en el centre. Per a la implementació de totes aquestes mesures s’han establit sistemes d’informació específics i per a la protecció dels professionals s’ha intensificat la prevenció de riscos laborals.

Els hospitals de campanya també són un reforç

L’hospital de campanya és un dispositiu assistencial perifèric, però dependent de l’hospital La Fe, quant a serveis centrals, destinat a fer tasques de suport a la funció assistencial de pacients afectats de covid. Quant al seu ús, des de l’hospital afirmen que en principi “l’hospital de campanya s’ha establit com un dispositiu de drenatge per als casos que requerisquen prolongar l’hospitalització una vegada s’ha superat el període en el qual hi ha risc de complicacions greus (8-10 dies després d’inici de símptomes). També s’ha plantejat com a alternativa en cas de no poder-se garantir l’aïllament domiciliari en pacients amb escassos símptomes per covid” afirmen des de La Fe.

També, de manera addicional, “l’Hospital de Campanya La Fe s’utilitza com a dispositiu per a atendre les necessitats diagnòstiques de Covid. En concret, s’utilitza per a la presa de mostra de frotis d’orofaringe prèvia a hospitalització programada, per a descartar infecció en professionals després de contacte estret amb pacients i per a estudis poblacionals promoguts per les autoritats”.

A la pregunta que si en cas que fora necessari, a causa d’un augment massiu de la població infectada per Covid-19, l’hospital estaria preparat per a acollir tal afluència, l’hospital ha contestat rotundament: “l’Hospital La Fe està preparat per a assumir pacients amb Covid-19 gràcies a l’ús eficient dels seus recursos i als dispositius assistencials perifèrics habilitats que han incrementat la capacitat del sistema”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − tretze =