25n
25N
25N

La Fe comptarà amb un banc de cervells per a la recerca de malalties neurodegeneratives

Especialistes metges arreplegaran mostres de teixit cerebral de donants sans i malalts

La Fe comptarà amb un banc de cervells per a la recerca de malalties neurodegeneratives
10/01/2018 -

L’Hospital La Fe de València torna a fer un pas més cap a la recerca. Així, el Biobanc de la Fe comptarà amb el primer banc de cervells de la Comunitat Valenciana. Un important projecte que permetrà, d’una banda confirmar diagnòstic en morts per algun tipus de malaltia neurològica, però a més és una gran eina per a seguir avançant en la recerca d’aquest tipus de patologies, amb l’objectiu de poder arribar a descobrir les seues causes i, per què no, la seua cura.

Aquest projecte, que era molt demandat tant per associacions de pacients d’alzheimer, ELA, Parkinson o esclerosi múltiple, com pels mateixos investigadors, suposa un important avanç, ja que es comptarà amb un servei que facilitarà la donació de teixit cerebral de donants malalts i sans per a continuar amb la recerca d’aquestes malalties neurodegeneratives.

Les primeres extraccions es duran a terme durant el primer trimestre d’enguany. D’aquesta manera, a les mostres biològiques amb les quals ja comptaven en el Biobanc de la Fe, com a sang o líquid cefaloraquidi, se sumaran les mostres de teixit cerebral, que no havia sigut possible fins ara per la complexitat de la seua extracció. I és que els bancs de cervell són essencials per a l’estudi de malalties neuronals i, més encara, per a l’estudi de malalties degeneratives.

Però, Com ser donant de cervell? A Espanya, qualsevol persona que vulga convertir-se en donant de cervell, o d’altres òrgans, per a la recerca de malalties, tan sols necessita signar un consentiment on expresse la seua voluntat. No obstant això, i gràcies al nou banc de cervells de l’Hospital La Fe, València comptarà amb un centre on es puga realitzar la donació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − cinc =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa