25n
25N
25N

La Unitat d'Oncologia Ginecológica de l'Hospital La Fe ha sigut acreditada com a centre de formació europeu per a subespecialistes

La Unitat d’Oncologia Ginecològica de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha sigut acreditada recentment per la European Society Gineccoly Oncology

La Unitat d'Oncologia Ginecológica de l'Hospital La Fe ha sigut acreditada com a centre de formació europeu per a subespecialistes
12/02/2017 -

La Unitat d’Oncologia Ginecològica de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha sigut acreditada, recentment, per la European Society Gineccoly Oncology (ESGO) com a centre de formació europeu de subespecialistes en oncologia ginecològica.

Esta categoria ve definida per la mateixa ESGO enfront de la necessitat de formació d’especialistes en esta matèria que aborda malalties tumorals amb circuits i processos diferents de la ginecologia general.

Segons Santiago Domingo, responsable de la Unitat d’Oncologia Ginecològica de la Fe, “el 50% dels tumors en la dona depenen d’òrgans ginecològics i de la mama. El tractament del càncer ginecològic és necessàriament interdisciplinari, i per a açò es requereix un correcte entrenament quirúrgic així com coneixement d’altres especialitats, com són la radioteràpia, oncologia mèdica, anatomia patològica i radiologia, entre altres”.

El professional en oncologia ginecològica és un especialista en Obstetrícia i Ginecologia que requereix una formació específica amb la finalitat de millorar el maneig de les pacients amb caràcter ginecològic, en col·laboració amb altres especialitats.

Per a Santiago Domingo, este reconeixement “suposa un pas en la consecució de la especialització a Espanya”.

Després de l’acreditació, des de la Unitat d’Oncologia Ginecològica s’ha desenvolupat un programa de formació que centra els seus objectes a millorar el coneixement, la pràctica, la recerca i l’autocrítica. Així com promocionar la col·laboració entre professionals i promoure el lideratge en el desenvolupament i en la recerca dins de l’especialitat.

La durada del programa formatiu explicarà com a mínim de dos anys i durant este temps els professionals rebran formació en oncologia ginecològica, cirurgia general, cirurgia mamària, urologia, radioteràpia, oncologia mèdica, anatomia patològica i biologia tumoral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + catorze =