El General de València se suma a una investigació internacional sobre variacions genètiques en Covid-19

Guardar

hospital-general
hospital-general

L'Hospital General Universitari de València, a través de la seua Fundació d'Investigació, se suma a una investigació internacional amb l'objectiu de descobrir els errors genètics de la immunitat, freqüents o estranys, que puguen explicar la forma severa de la malaltia per COVID-19 en individus prèviament sans, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Des de l'1 d'abril forma part d'aquest consorci internacional, sent un dels primers centres a nivell nacional a unir-se i el primer de la Comunitat Valenciana.

"L'estudi té com a objectiu respondre al perquè determinades persones sanes i sense malalties desenvolupen la forma més greu de la malaltia, expliquen Carolina Soledad Romero i Mayte Ballester, totes dues especialistes del servei d'Anestesiologia i Reanimació i Tractament del Dolor (SARTD) i coordinadores d'aquest projecte a l'Hospital General de València.

D'altra banda, l'estudi pretén trobar les variacions monogèniques que fan que determinades persones siguen resistents a la infecció SARS-CoV2 independentment de l'exposició repetida.

Es tracta d'una ambiciosa investigació internacional amb representació en tots els continents i que agrupa els principals centres de referència de diferents països. "Per tant, aquest estudi disposarà de la major col·lecció de mostres de pacients afectats per la malaltia i la mostra més representativa", afigen.

L'Hospital General Universitari de València és el que major població assignada té de tota la Comunitat Valenciana i el que major percentatge de pacients per COVID-19 ha atés tant en sales d'hospitalització com en l'UCI.

Així mateix, el General de València té una consolidada trajectòria en investigació biomèdica. El Servei d'Anestesiologia, Reanimació i Tractament del Dolor (SARTD) conjuntament amb el Biobanco ha vingut desenvolupant diferents estudis d'expressió genòmica en pacients amb dolor crònic, havent aconseguit una Beca FIS de l'Institut de Salut Carles III, i una publicació en revista internacional d'alt factor d'impacte, explica José D'Andrés, cap d'aquest Servei.

La Universitat de Rockefeller, a Nova York, és l'encarregada del finançament d'aquest estudi que porta per nom 'The COVID Human Genetic Effort' i el comité executiu del qual està format per representants d'hospitals i universitats de vint-i-huit països.

Així mateix, participen altres institucions de més de deu països com l'Escola de Medicina de Yale, la UCLA, la Universitat de Washington, la universitat d'Antioquia (Colòmbia), l'Hospital Xicotet Principe (el Brasil), l'Imperial College of London (Anglaterra), l'hospital Vall dHebron (Espanya), Tel-aviv Sourasky Medical Center (Israel), Imagine Institut dónes Maladies Génétiques (França), Ospedale San Rafaelle (Itàlia), Garvan Institute of Medical Research (Austràlia), Tòquio Medical and Dental University (el Japó), Xangai Public Health Clinical Center (la Xina) i Mohammed Bin Rashid University of Medicine and Health Sciences, Dubai (Unió dels Emirats Àrabs).

Les mostres de pacients de l'Hospital General de València, emmagatzemades en el Biobanco d'aquest hospital, s'enviaran al centre de seqüenciació Institut Imagine de Malalties Genètiques a París. "S'inclouen pacients que ingressen en UCI, amb diagnòstic respiratori i que no tenen malalties concomitants que puguen explicar la malaltia i que són joves, amb una mitjana d'edat de 50 anys", afig la doctora Romero.

S'ha sol·licitat la col·laboració de la resta de biobancs de la Comunitat Valenciana per a aconseguir la major col·lecció de mostres per a aquesta investigació internacional.

Destacats