25n
25N
25N

L'Hospital General de València incorpora una consulta de micropigmentació l'arèola per a dones mastectomitzades

L'Hospital General de València incorpora una consulta de micropigmentació l'arèola per a dones mastectomitzades
17/01/2020 -

L’Hospital General de València incorpora a la seua cartera de serveis des d’aquest divendres una consulta de micropigmentació d’arèola perquè les dones mastectomitzades puguen completar en el sistema públic el procés reconstructiu de la mama després de superar un càncer.

La consulta està a càrrec de la infermera María Rovira, experta en micropigmentació i que compta amb més de 14 anys d’experiència com tatuadora. Rovira ha presentat aquest divendres aquest nou servei al costat del cap del servei de Cirurgia Plàstica, Severiano Marín; el director d’Infermeria, Tomás Aparicio, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Marín ha explicat que, quan els professionals de Cirurgia acaben la reconstrucció de la mama, “podem derivar immediatament a la pacient per a micropigmentar l’arèola, depenent de si hem d’esperar que el pes de la mama reconstruïda modifique la seua altura o no. Per a elles és molt important recuperar la imatge corporal de cara a tornar a la normalitat amb una actitud més positiva”.

A més, Barceló ha indicat que la micropigmentació de l’arèola mamària i del mugró, com a part de la reconstrucció mamària en pacients tractades de càncer de mama “tanca el procés reconstructiu, amb els enormes beneficis físics i psicològics que suposa per a una dona que passa per un procés com aquest”.

Aquesta nova consulta s’ha impulsat des de la direcció d’Infermeria, i s’emmarca dins del procés d'”humanització de l’atenció oncològica que es presta a les pacients”.

S’ha situat en el segon pis del pavelló B, forma part de la unitat Funcional de Mama i serà el servei de Cirurgia Plàstica el que derive a les pacients que es consideren candidates perquè puguen sotmetre’s a aquesta tècnica després de la reconstrucció de la mama.

El resultat que s’obté és més que acceptable i millora la visió que té la pacient respecte al seu pit. D’aquesta manera, es culmina tot el tractament reconstructiu en el mateix centre hospitalari després de patir una resecció de la mama”, ha afegit la titular de Sanitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + disset =