25n
25N
25N

El General de València estableix un circuit per a fer PCR a menors en casos d'exposició massiva en algun col·legi

El General de València estableix un circuit per a fer PCR a menors en casos d'exposició massiva en algun col·legi
23/09/2020 -

L’Hospital General de València ha establit un circuit per a realitzar les proves PCR de detecció de Covid-19 als alumnes que hagen tingut contacte amb un menor amb infecció per coronavirus en algun dels centres educatius del departament de salut.

Segons ha informat el centre en un comunicat, l’objectiu és agilitar el diagnòstic de la infecció en xiquets i en joves no universitaris per als casos d’exposició massiva durant el curs lectiu. És a dir, els casos en què a diversos alumnes o a tota una classe se’ls haja de fer les proves.

Tal com va establir la Conselleria de Sanitat Universal, en cada centre educatiu hi ha un referent Covid que, després de fer un estudi dels casos en els quals hi ha hagut algun positiu, es posa en contacte amb Salut Pública i fa arribar a la direcció d’Atenció Primària del departament València-Hospital General els contactes estrets que s’hagen produït.

Fins a aquest moment, els centres de salut havien d’assumir totes les proves PCR. A partir d’ara, en casos d’exposició massiva, a aquests menors del departament València-Hospital General se’ls citarà en el mateix centre hospitalari, on s’ha establit un circuit centralitzat per a evitar la sobrecàrrega dels centres d’Atenció Primària.

Des del servei de Microbiologia s’emeten les peticions i les etiquetes per a la recollida de mostres, que hauran de ser preses de dilluns a divendres en horari de demà. També s’emet un sms al telèfon de contacte facilitat per a citar al menor amb la data i l’hora en la qual es durà a terme la presa de la mostra.

ACCÉS AMB COTXE

A l’hospital s’accedeix amb cotxe per un circuit diferenciat que s’ha habilitat per a tal fi. Així doncs, els menors, acompanyats d’un dels pares o tutor legal, no han de baixar del vehicle. Segons el centre, “això humanitza el procés, ja que se senten més abrigallats i dins d’en un entorn que coneixen i s’evita que trepitgen l’hospital o el centre de salut i també que viatgen en transport públic”.

A l’hospital s’ha instal·lat una àrea de recollida de mostres amb un mòdul prefabricat on una infermera i una tècnica en cures d’infermeria seran les responsables de les preses de mostres.

La Comissió de Salut Comunitària de Coordinació, Seguiment i Control de la Covid-19 de Centres Educatius d’Ensenyament no Universitari, creada a instàncies de la Conselleria de Sanitat, naix per a coordinar els centres educatius amb Salut Pública i Atenció Primària del departament. Aquesta comissió, en el cas de l’Hospital General, és la que ha dissenyat i posat en marxa aquest circuit.

També s’ha habilitat una aplicació informàtica per a bolcar les dades de les proves que es realitzen en el sistema Abucasis. D’aquesta manera, als quals tenen un resultat negatiu se’ls enviarà un sms al telèfon de contacte facilitat. En cas de ser positiu, se’ls comunicarà el resultat per SIP a través del pediatre o metge de família de referència.

En el departament València-Hospital General hi ha més de 270 col·legis, instituts i escoles, ja que compta amb una àrea metropolitana de València i les poblacions d’Alaquàs, Paiporta, Picanya, Picassent, Torrent, Xirivella, Montserrat, Millars, Real, Montroi i Dosaigües.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 5 =