25n
25N
25N

L'Hospital de la Ribera estrena un sistema perquè els sords accedisquen a un intèrpret per videoconferència

EP

L'Hospital de la Ribera estrena un sistema perquè els sords accedisquen a un intèrpret per videoconferència
07/08/2019 -

L’Hospital Universitari de la Ribera, a Alzira (València), acaba d’incorporar un nou recurs per a garantir l’accessibilitat als serveis sanitaris de les persones amb discapacitat funcional auditiva durant les 24 hores del dia.

Es tracta d’un ordinador portàtil connectat a una plataforma web gestionada per la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (Fesord), que permet accedir per videoconferència a un intèrpret de la llengua de signes.

Aquest intèrpret, que està disponible tot el dia, tradueix en temps real la informació necessària per a oferir una adequada assistència a les persones sordes durant tot el temps que dure l’atenció que se li haja de prestar en el centre hospitalari, detalla la Conselleria de Sanitat en un comunicat.

S’uneix al servei d’intèrpret amb el qual ja compta l’Hospital de la Ribera, que s’encarrega d’acompanyar al pacient amb problemes auditius al servei al qual ha d’acudir, des de la seua entrada en el centre fins a la seua eixida.

La Ribera rep una mitjana mensual de sis pacients amb problemes auditius, que requereixen l’assistència d’un intèrpret. Durant els primers set mesos de 2019, un total de 42 pacients sords han necessitat aquest servei d’interpretació.

Els serveis més freqüentats són les consultes externes de Traumatologia (19%), Oftalmologia (14,3%), Endocrinologia (12%) i Urologia (9,5%), així com els serveis d’Admissió (7,1%) i Urgències (7,1%).

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − quatre =

art en blanc
ruta del grial massamagrell