25n
Orgull
Orgull

L’Horta Sud celebra el sopar de Primavera del Guaix

10 municipis van participar en aquest “punt de trobada de la llengua i la cultura comarcal”

L’Horta Sud celebra el sopar de Primavera del Guaix
03/04/2019 -

El passat 29 de març es celebrà el sopar de Primavera del Guaix al Mas de les Estreles de Catarroja. Aquest esdeveniment és punt de trobada, escenari de reconeixements, espill de la cultura comarcal i estima per la llengua. Hi estigueren presents la diputada Rosa Pérez i el diputat Xavier Rius, els alcaldes d’Aldaia, Beniparrell, Catarroja, Manises i Picanya a més de regidores i regidors d’Albal, Alcàsser, Aldaia, Beniparrell, Catarroja, Manises, Paiporta, Picanya, Quart i Torrent

La nit fou presentada per Xon Domènech i Joan Vila, amb la coordinació de Carmina Payà. L’acompanyament musical estigué a càrrec del Trio Jazz Manouche.

L’Alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, encetà el torn de paraules convidant també a la XXXII Trobada que enguany ens acollirà el 13 d’abril a la seua ciutat.

La caixa de reconeixements s’obria amb els concedits a Pepa Peris, Lola Muñoz, Oti Soria, Inés Sáez, Vicent Pérez, Empar Jiménez,
Juan Luis Bedins, Antonio Jorge, Paco Navarro, Rafa Galdón,
Mari Carmen Navarro, Alicia Benavent, Remei Oriola i Clara Peiró. persones que després d’haver acabat la seua vida professional dedicada a l’ensenyament en són mereixedores.

També es va lluirà un reconeixement a cinc escoles de la comarca que enguany celebren el seu 25é aniversari d’ensenyament en Valencià: Ausiàs March de Paiporta, Blasco Ibáñez de Beniparrell, Joan Esteve d’Albal; Joan XXIII de Catarroja i Sant Onofre de Quart de Poblet.

I encara abans del sopar hi hagué un moment per homenatjar a les primeres famílies i alumnat que encetaren l’ensenyament en valencià a Aldaia a l’escola Platero y jo.

Després donarem pas als Guaix-2019, enguany atorgats al Rollet de Gràcia de l’Horta d’Aldaia, tribunal consuetudinari que regula l’administració d’aigües de reg; a Pilar Tormo, mestra referent a la comarca i a Carles Cano, mestre, contacontes i escriptor qui junt a Llorenç Jiménez tancaren l’acte amb un seguit de 32 acudits, un per cada una de les trobades realitzades a la comarca de l’any 1988.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − un =