25n
25N
25N

"Horta i vi" primera de les rutes amb encant d'esta edició

Rutes per l’Horta 2017 comença aquest diumenge amb un passeig per les vinyes d’antany

"Horta i vi" primera de les rutes amb encant d'esta edició

Burjassot, una població amb molt encant. Passejar pels seus carrers i gaudir dels diferents monuments no és l’únic dels plaers que esta població valenciana ofereix al visitant. Este pròxim diumenge començaran les Rutes per l’Horta 2017, al llarg d’enguany s’han preparat diferents rutes i activitats per a gaudir de l’orxata, el vi, l’horta, les aus o la bicicleta… En esta edició, a les quals es mantenen d’anys anteriors com la de “L’Horta a través d’Estellés” i “Horta i vaig veure”, se li uneix la ruta “Xufa i orxata”. Els amants de la naturalesa també podran gaudir d’un cap de setmana d’observació ornitològica i d’una altra amb un cicle-ruta.

hortaivi_2016“Horta i vi” tindrà lloc este diumenge 12 de març, és una activitat gratuïta, i tots aquells que s’hagen apuntat en l’Oficina de Sostenibilitat Local, per telèfon (96 364 95 15) o via correu electrònic, podran gaudir d’esta activitat dirigida pels professionals d'”Horta Viva”. En el recorregut es podrà gaudir de les vinyes, encara que actualment solament d’aquelles que donen ombra en les diferents cases agrícoles que es trobaren en el trajecte, els guies donaran a conéixer la relació del cultiu de la vinya i la producció de vi, activitat que en el seu moment va ser un dels més importants a l’Horta Nord. Tots aquells que passegen per l’horta de Burjassot este diumenge i coneguen tant la importància en el seu moment d’este cultiu per al desenvolupament local com les diferents característiques que han deixat en l’horta, gaudiran en finalitzar d’un tast de dos vins valencians elaborats amb les varietats que tradicionalment s’han conreat a l’Horta de València.

Des de la regidoria de Medi ambient, és la segona edició d’esta ruta i repeteix en el calendari del 2017 a causa del gran èxit que va obtenir l’any anterior. “Hi havia una forta demanda d’este tipus de ruta, que comencem a realitzar l’any passat. I és que realment és una delícia. Mentre passegem pel cor de l’horta, coneixem la relació entre la vinya i l’Horta Nord, on hi ha hagut efectivament una important incidència d’este cultiu i on la producció de vi i de la pansa ha sigut una activitat econòmica de gran importància. I després, com no podia ser d’una altra manera, fem un tast de dos vins valencians elaborats amb les varietats que tradicionalment s’han conreat a l’Horta de València”, explica Lluna Àrias a València Extra i afig que “les Rutes per l’Horta són, efectivament, una de les iniciatives de les quals més orgullosos ens sentim, en tant que contribueixen a donar a conéixer l’Horta que envolta València, el seu paisatge, i mitjà natural, i la seua filosofia, com a patrimoni cultural, arquitectònic i fins i tot hidràulic dels veïns de Burjassot”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =