25n
25N
25N

L’Hort de Trénor acull la presentació del llibre “Torrent, un poble ple de contes II”

El llibre Torrent, un poble ple de contes II arreplega 18 textos col·lectius: cinc d’Educació Infantil, 14 del primer cicle d’Educació Primària i un d’Educació Especial, a més de 98 textos individuals

L’Hort de Trénor acull la presentació del llibre “Torrent, un poble ple de contes II”
19/06/2018 -

Dins dels actes de celebració de la Nit de Sant Joan que organitza l’associació torrentina pel valencià, La Gavella, s’ha fet la presentació del llibre que ha editat l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de Torrent, Torrent, un poble ple de contes II i que recull els textos que l’alumnat de Torrent ha presentat al concurs Sambori 2018. En el marc incomparable de l’Hort de Trénor, a l’acte acudiren més de 500 persones que foren rebudes amb la música de la Colla de Tabal i Dolçaina de La Gavella i pogueren gaudir de les actuacions dels cors de les escoles Les Terretes i del Lope de Vega, a més, d’una dramatització del Miguel Hernández.

El llibre Torrent, un poble ple de contes II arreplega 18 textos col·lectius: cinc d’Educació Infantil, 14 del primer cicle d’Educació Primària i un d’Educació Especial. A més de 98 textos individuals: 14 del primer cicle, 31 del segon i 29 del tercer cicle de primària, 22 de secundària, 1 de cicles formatius i 1 de batxillerat. Les escoles i instituts participants han estat: Antonio Machado, El Drac, Federico Maicas, Lope de Vega, Mare de Déu del Rosari, Miguel Hernández, El Molí, Monte-Sión, Sant Pasqual, Squema, Les Terretes i els IES Serra Perenxisa, Tirant lo Blanc, i Veles e Vents.

A més es van lliurar els llibres a tot l’alumnat participant i a totes les persones assistents a l’acte. L’alcalde Jesús Ros, la regidora d’Educació, Patricia Sáez i diversos membres de la corporació municipal acudiren a l’acte per a presentar  este llibre que des de l’any passat, edita i publica l’Ajuntament a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, amb tots els contes de l’alumnat torrentí i que enguany ha coincidit amb el fet que la nostra ciutat ha acollit la XXXI Trobada d’Escoles en Valencià de l’Horta Sud. Això ha comportat també que esta edició haja experimentat un augment considerable del recull de contes, ja que hi han participat més centres escolars i més alumnes. “Això ens encoratja a continuar promovent iniciatives tan enriquidores com esta que dignifiquen i augmenten l’ús del valencià”, afirmà l’alcalde Jesús Ros. Posteriorment es va celebrar un sopar de germanor per concloure una vetlada que potencia el gust i el plaer de llegir i escriure en valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + dos =

torrent