25n
Orgull
Orgull

El servici de metro nocturn serà solament fins a les 02.30 hores

El servici de metro nocturn serà solament fins a les 02.30 hores
12/09/2018 -

En referència al servici nocturn de Metro anunciat pel president Ximo Puig, que hui s’ha sabut que es tracta d’una prolongació de les circulacions fins a les 2.30 hores, la Federació de Veïns de València considera que “aquesta ampliació d’horaris és totalment insuficient, ja que segueix deixant a València, la tercera capital d’Espanya, òrfena de transport públic entre les 2.30 i les 7 hores del matí, horari en el qual a més d’haver-hi gent que treballa, ixen moltes persones a gaudir de l’oci nocturn als qui no els queda més opció que recórrer als taxis o al seu vehicle privat, amb els riscos que això comporta”.

Ahir, Ximo Puig, anunciava en el debat de Política General de la Comunitat Valenciana una sèrie de mesures que engegarà abans d’acabar la legislatura. Sens dubte, una de les més sonades, perquè a més es tracta d’una reivindicació ciutadana, era la d’oferir un servici regular de metro nocturn, que Metrovalència posarà a la disposició de la ciutadania a la fi d’any. Aquest servici de metro nocturn estarà disponible els caps de setmana i els dies festius per a facilitar els desplaçaments a València i la seua àrea metropolitana. No obstant això, la decepció ha arribat en conéixer quin serà l’horari.

La presidenta de la Federació, María José Broseta, ha reconegut que “aquesta ampliació suposa un xicotet avanç, sobretot per a l’àrea metropolitana, ja que a València les línies nocturnes de l’EMT funcionen fins a eixa mateixa hora, però creiem que és una millora que es queda molt curta”.

En aquest sentit, ha exigit que “d’una vegada per sempre es reunisca l’Autoritat de Transport Metropolità de València amb l’objectiu de coordinar un vertader servici de transport públic nocturn ininterromput per als caps de setmana i festius, siga per mitjà d’autobusos o per mitjà de metro i tramvia, amb l’objectiu de donar una alternativa segura als veïns i veïnes que treballen o que ixen per València. Un servici ininterromput que existeix en la majoria de grans ciutats espanyoles i europees amb les quals tant li agrada comparar-se a l’Ajuntament i a la Generalitat en matèria de mobilitat”.

D’altra banda, Broseta ha anunciat que sol·licitarà una reunió amb la Conselleria d’Obres Públiques per a conéixer de primera mà com serà realment el servici a nivell de freqüències i per a fer-los arribar la reivindicació de la Federació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 10 =