9 d'Octubre: set manifestacions de tots els colors

Cada manifestació tindrà un horari i un itinerari diferent per a evitar altercats

9 d'Octubre: set manifestacions de tots els colors
01/10/2018 -

Ja es coneixen tots els detalls de les manifestacions que tindran lloc el pròxim 9 d’Octubre, quan se celebre el Dia de la Comunitat Valenciana. La Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana ha tractat, al llarg d’aquests dies, de gestionar les peticions dels permisos per a manifestar-se dels diferents grups que ho han sol·licitat, amb l’objectiu de plantejar diferents horaris de concentració, així com diferents recorreguts per a evitar que manifestacions de diferent signe polític es creuen, i no desencadene la celebració d’aquesta festa en la batalla campal que es va produir l’any passat.

El delegat Juan Carlos Fulgencio ha explicat que “s’han ordenat les manifestacions amb l’objecte de garantir el lliure exercici d’aquest dret”. D’aquesta manera, s’han autoritzat, com ja avançàvem, un total de set manifestacions, entre elles, la que, des de fa 30 anys, organitza la Comissió 9 d’Octubre, i que arrancarà a les 18.30 hores des de la Plaça Sant Agustí, i acabarà en la Plaça Amèrica a les 21.00 hores.

La primera a donar començament a una vesprada de reivindicacions serà la Coordinadora de l’Associació del Regne de València de Gais i Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals, que es manifestaran de 17.00 a 20.30 hores des de Sant Agustí, però acabant en el Parterre. A aquesta manifestació, li seguirà la convocada per Unió Valenciana, que començarà a les 18.00 hores, però que té l’itinerari d’eixida al carrer Hospital amb Guillem de Castro, i finalitzarà en les Torres de Serrans a les 20.30 hores.

D’altra banda, València Antitaurina ha convocat una concentració en la Plaça de l’Ajuntament, davant la porta de Correus, que té permís des de les 17.30 fins a les 18.30 hores, igual que España 2000, que es concentrarà en la Plaça de la Verge des de les 18.00 fins a les 22.00 hores.

Les manifestacions continuaran amb la Coordinadora Obrera Sindical, que eixirà des de Sant Agustí a les 19.00 hores, i arribarà a Plaça Amèrica a les 22.00 hores. Finalment, es troba Avant-dCide-Los Verdes Moderados que, des de les 20.00 fins a les 22.00, realitzaran un recorregut que s’iniciarà en la Plaça Sant Agustí, i finalitzarà en la Plaça dels Pinazo.

La Delegació ha informat que, des de fa setmanes, ha mantingut reunions amb les diferents organitzacions i partits per a reiterar-los el desig que es respecte els horaris marcats, així com “la necessitat de recobrar la convivència entre els valencians i valencianes, indistintament de la seua idea de Comunitat”. Així i tot, tant Fulgencio, com el ministre d’Interior han estat informant aquests dies del dispositiu de seguretat preparat per al 9 d’Octubre, que s’intensificarà amb la presència d’unitats policials d’altres autonomies.

Fake News per “la prohibició” de la CUP i ARRAN

El Condifencial Digital informava que la Delegació de Govern no havia concedit el permís a tots dos grups polítics perquè es manifestaren durant la celebració del 9 d’Octubre. No obstant això, d’una banda, la CUP confirmava, a València Extra, que no havia rebut cap tipus de prohibició per a tal efecte i que, per tant, anaven a continuar amb la preparació dels actes per al Dia de la Comunitat Valenciana i, per un altre, diferents grups, entre ells ARRAN, feien públic un comunicat per xarxes socials, en el qual s’informava que sí que disposaven dels permisos necessaris per a manifestar-se.

I és que tots dos grups exerciran el seu dret de manifestació dins de la convocada per la Coordinadora Obrera Sindical que, sota el lema ‘No passaran. País Valenciana, tomba del feixisme’, han convocat diferents ‘columnes’ per a l’arribada a concentració des de diferents punts de la Comunitat Valenciana: Castelló, Elx, Alacant, Gandia, Xàtiva i el barri valencià de Benimaclet.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =

sagunt a escena 2019
turismo salou