tros al plat

Homenatge a professionals que impulsen el desenvolupament de les cures pal·liatives

Homenatge a professionals que impulsen el desenvolupament de les cures pal·liatives
23/10/2017 -

L’Ajuntament ha acollit aquest matí un homenatge en reconeixement als professionals i organitzacions, públiques i privades, que més han impulsat el desenvolupament de les cures pal·liatives a la ciutat de València. En l’esdeveniment, celebrat amb motiu del Dia Mundial de les Cures Pal·liatives, ha intervingut la regidora de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, que ha destacat “la voluntat de col·laborar a donar visibilitat a les cures pal·liatives i a conscienciar la societat sobre la seua necessitat”.

En l’acte també han participat el president de la Societat Valenciana de Medicina Pal·liativa, Miguel Fombuena; la representant del programa de l’Obra Social La Caixa “Atenció integral a persones amb malalties avançades”, Mireia Guardiola; la secretària de l’Associació Carena, Matilde Celma, i el vocal d’Aspanion, Luis Barbe. Tant Celma com Barbe han intervingut en representació de l’entitat Atenció Psicosocial en pacients pal·liatius adults, xiquets i adolescents.

Des de les 9.00 fins a les 14.00 h s’ha instal·lat davant la porta de l’edifici municipal una taula informativa sobre les cures pal·liatives. A més, durant tot el dia de hui penjarà de la façana de l’Ajuntament una pancarta de suport als qui treballen per millorar la qualitat de vida de malalts amb necessitat de cures pal·liatives.

Girau ha destacat en el seu discurs de benvinguda “la voluntat de l’Ajuntament de València de col·laborar a donar visibilitat a les cures pal·liatives i a conscienciar la societat de la seua necessitat. Per això, ha facilitat l’organització i celebració de diferents activitats de divulgació i difusió d’aquesta commemoració, a més de contribuir a l’acte de hui, amb el qual es pretén reconéixer la labor de totes les persones que es dediquen a fer possibles les cures pal·liatives”.

A continuació, la regidora de Sanitat i Salut ha expressat el reconeixement a la labor dels professionals i entitats, a les unitats d’hospitalització a domicili (UHD), als hospitals de crònics i llarga estada, a la labor d’investigació de les entitats científiques i al voluntariat i associacions que desenvolupen la seua labor amb persones amb malalties avançades.

Una menció destacada ha sigut la que Maite Girau ha dedicat a l’Associació CARENA, que ha propiciat aquest acte, i a ASPANION (Asociación de Padres de Niños Oncológicos).

El Dia Mundial de les Cures Pal·liatives s’ha celebrat enguany amb el lema “No deixar arrere els que pateixen”. L’OMS defineix les cures pal·liatives com l'”enfocament que millora la qualitat de vida dels pacients i famílies que s’enfronten als problemes associats amb malalties amenaçadores per a la vida, a través de la prevenció i alleujament del patiment per mitjà de la identificació precoç i impecable avaluació i tractament del dolor i altres problemes físics, psicològics i intel·lectuals”.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 8 =

viva gym canovas
recogida residuos organicos en valencia
nadal paiporta 2018
nadal rocafort 2018
Nadal Rafelbunyol
Obra Yolo en el teatro escalante
bienal mislata
Talia
Olympia