25n
25N
25N

Un home esbronca a Ribó pel carrer pels Magues de Gener: "Cal tindre collons per a portar castellers a València"

L’alcalde respon en Twitter que la gent li para pel carrer per a fer-li suggeriments “o en aquest cas, per a equivocar-se”

MIQUEL RAMOS (@MIQUEL_R)

Un home esbronca a Ribó pel carrer pels Magues de Gener: "Cal tindre collons per a portar castellers a València"
14/01/2020 -

Un home ha esbroncat a l’alcalde de València, Joan Ribó, per la celebració de la Cavalcada de les Magues de Gener d’aquest diumenge, i li ha recriminat en un vídeo difós en xarxes socials: “Cal tindre collons per a portar castellers a València”.

L’alcalde ha respost en Twitter al vídeo que ha pujat el periodista Miquel Ramos i que mostra el moment de la increpació, que ha succeït mentre caminava pel carrer: “És el que té ser un alcalde que camina per la ciutat, la recorre a peu, amb bici o en transport públic. La majoria de les vegades la gent em para per a fer-me suggeriments, o en aquest cas, per a equivocar-se”.

“Cal tindre collons per a portar castellers a València, cal tindre collons per a portar castellers a València, és que tenim uns ous ací a València, quins collons ens importen ací els temes catalans a València i ens porta els castellers”, li enlletgeix l’home, que no s’identifica en el vídeo, en referència al final de la Cavalcada de les Magues de Gener.

En aquest acte, l’origen del qual se situa en la Segona República i que va rescatar en 2016 la Societat Coral el Micalet després de quasi 80 anys sense celebrar-se, van participar agrupacions muixerangueres que van executar aquest ball en la Plaça de l’Ajuntament. Al lloc van acudir grups de manifestants vinguts de la concentració d’Espanya Existeix, que van esbroncar i van cridar a la comitiva, accions per les quals es va identificar a 14 persones i es van alçar quatre actes.

Ribó li diu a l’home que la muixeranga és una festa tradicional d’Algemesí (València) –forma part dels actes de les Festes de la Mare de Déu de la Salut, declarades Patrimoni cultural immaterial per la Unesco–, al que l’individu contesta: “Si els castellers són d’Algemesí i les Falles són de Catalunya, no et fot”. “Sí, sí, sí, els castellers són d’Algemesí ‘tota la vida’, em cague en la puta”, conclou.

El primer edil, en el seu missatge, remarca: “Sí, l’origen de la Muixeranga és valencià! Que ho pregunte a Algemesí”.

La Cavalcada de les Magues de Gener se celebra des de 2016, organitzada per la Societat Coral el Micalet. L’alcalde acostuma a rebre a les magues Llibertat, Igualtat i Fraternitat-Sororitat a l’Ajuntament, des del balcó del qual pronuncien un discurs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 4 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19